Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Överraskning!

Fredag 27 mars 2015

 Överraskning! Vilket passande tema för denna veckans Blooming Friday!

Du som läst min blogg denna veckan vet kanske vad jag syftar på. Häromdagen tänkte jag att jag har ingen överraskning att skriva om. Jag sökte i rabatterna. Har det månne kommit upp något som jag inte har en aning om? Nej, inte än i alla fall…….

krokusochskal

Kanske är överraskningen det ombytliga vädret, då. Det som påminner om att någon står och trycker på hissknappen opp och ner hela tiden. Halvvägs upp åker hissen ner.  Eller ännu värre fastnar mittemellan. Nej , det är ingen överraskning . Alla vet ju hur våren är…….

gulablom.

Det kanske är att söta Bambi och Pelle Kanin har varit ute på spännande äventyr och råkat äta opp massa tulpaner hos mig efter regnet. Förut låg där plantskyddsmedel på allting. Ack, ack de måste fått ont i magen! Ingen större överraskning, men då föredrar jag nog barnprogrammens beskedliga djur…….

avbitet2

En annan överraskning var att Snoddas kom hem med sin första mus häromdagen. Det lär också vara finsmakarmat för en fyrbent och det absolut nyttigaste en katt kan äta. Men absolut inget bloggämne värt att ta upp.!?……

snoddas

I familjen kunde det vara att sonen äntligen efter mycket lång vänteprocess har fått inresetillstånd till Nordkorea. Nej, för modern hade den överraskningen gärna fått utebliva också…… men mina söner har varit som vilda fåglar, de måste flyga, ( har fått från sin pappa) medan de tama längtar.

Efter all denna onödiga text undrar du vad i hela friden som passar så bra med min överraskning?

Jo, att Expressen’s nättidning Leva och Bo har gjort en tio i topp lista på bloggar som inte får missas. Och lilla jag ligger 1:a  på den.

Det är en stor SURPRISE! Otroligt! Jag har ju inte precis legat på med marknadsföring av bloggen.

Läs hela artikeln på Expressens bilaga Leva&Bo>>.

missa inte att läsa detta för att se vilka de andra nio bloggarna är

expressen

Det finns 2886 trädgårdsbloggar i Sverige och alla har mycket fina foton, kreativa tips, vackra miljöer, odlingstips och ambitiös text. Men som vi vet så växlar bloggfavoriterna.

Jag har dock haft vissa föraningar tidigare, då  jag sett att Bloggtips.se också rankat mig på en tio i topp lista för mest läsvärda trädgårdsbloggar.

Det bevisar att Feng Shui önskas föras fram i ljuset mer.

Tack ni kända och okända som uppmärksammat detta med gratulationer på olika sätt. Det värmer ska ni veta.

Jättetack också till Maria Broman på Expressen.

och Inger Dahlin på Borås Tidning, som i gårdagens ösregn besökte mig för en artikel inför dagens tidning.

För att klicka för mer bilder – Läs artikeln på bt.se>>

btluna

Läs mer om Feng Shui trädgårdsdesign>> 

Trädgårdsmässorna nu står som spön i backen.

Själv ska jag nog kolla in Elsa Billgren på Åhaga här i Borås imorgon

och på söndag den nystartade kulturträdgårdsmässan i vackra Strömsfors. Den kan vara intressant.

Ha en riktigt bra helg!

Luna

0

21 kommentarer

 1. Vilka överraskningar din vecka har bjudit på! Både den första hembärande fångsten av er katt, sonens resa och Expressens utmärkelse. Grattis!

 2. Så roligt med utmärkelsen! Grattis! Ja du, det verkar vara smaskens med små möss i kattmagar. Den ena av mina är en riktig musjägare och kommer alltid hem med dem och vill gärna dela med sig av sitt byte. Försöker förklara för henne att det inte är riktigt min grej men lyssnar hon, nej! Ha en fin fredag! Merja

 3. Nämen va roligt! Stort grattis!! Det är välförtjänt att du hamnar på den listan!

  Kram Gunilla

 4. Hipp hipp hurra för oss! Så himla kul. Många besökare blev det och det fortsätter hoppas jag.
  Kram från Eva Linnea (alias mme Traktor)

  • lunasblogg

   27 mars, 2015 at 17:41

   Inte sant? Först tänkte jag att du tog lite väl lugnt på det, men det var innan du hade läst hela listan. Fast väluppfostrad som du är grattade du mig. Jag ville bara göra dig uppmärksam.
   Kul att det är en fristående utvald ranking som inte har med statistik att göra.

   Vi får utbringa en skål för oss ikväll, Linnea.
   Kram Luna

 5. Gratulerer! For en fantastisk overraskelse 🙂
  Hilsen en som står i ekspressheisen…

 6. Vad kul att du hamnat på en sån hedrande plats på en sån fin lista! GRATTIS!!
  TREVLIG HELG
  Susie

 7. Grattis! Så kul för dig! Och jag förstår ju det, så mycket att läsa och titta på. Och att det är lite personligt också, det tycker jag är kul (jag som har lte svårt för det). Tack för trevlig läsning och lycka till!

 8. Stort grattis Luna, det är du väl värd. Du skriver ofta om sådant som jag inte läst någon annanstans och det gillar jag.
  Däremot tycker jag det är lite lustigt att tidningen rekommendera bloggar som inte uppdaterats på väldigt länge? Kan inte riktigt se vitsen med att följa dem, men det är väl jag som är konstig… 😉
  Kram och trevlig helg!
  Kristina

  • lunasblogg

   27 mars, 2015 at 21:40

   Tack Kristina!
   Jag såg också att det var två bloggar som inte uppdaterats sedan sensommaren förra säsongen. Lite konstigt, men kanske är det så att dessa förväntas återkomma under växtsäsongen. Många tar ju vinteruppehåll.
   Skulle kanske fråga Maria hur de tänkt här. Vi har haft lite mailkontakt denna veckan.

   Kram Maria

 9. Ett stort och välförtjänt grattis Luna! 🙂 Jag hade samma tanke som Kristina men det spelar ju ingen roll. Läser gärna dina inlägg om Feng Shui det är en dimension av trädgårdsanläggning som jag lätt relaterar till. Känner ofta igen att jag sett men framförallt känt både det negativa och positiva som du beskriver 🙂

  Ha en solig lördag! Carina

 10. Vilket trevligt inlägg och en väldigt rolig överraskning:) Ha det fint!
  Varma hälsningar,
  Sofie

 11. Såå roligt. Stort grattis. Jag har köpt en småvilt skrämmare på plantagen och hoppas att den ska hålla harar och rådjur borta från tulpanerna. Glad vår. / Lotta

 12. Vilken överraskning, Gratulerar!
  Ha en skön helg!

 13. Grattis till 1:a platsen! Ska studera din blogg lite extra nu det verkar finns mycket intressant att läsa här.
  Ha det gott!

 14. Stort grattis till din överraskning/överraskningar! 🙂 Välförtjänt! Hoppas du får en trevlig helg och kan njuta av blommorna före rådjuren och mysa med katten! 🙂 Mia

 15. Grattis, grattis till utmärkelsen! Men vad tråkigt med dina tulpaner, det jag har iaf sluppit. I fruktträden har jag oasisklossar doppade i blodmjölssoppa, med små tak över så det inte ska lakas ur av regnet. Annars brukar de knapra där.
  Ja det finns många poänger med Feng Shui, fast jag inte kan det så bra, så känns det som att det stämmer. Mjuka organiska linjer som naturen och djurens stigar istället för raka gångar som för tanken till romarnas vägar och makt.

  Trevlig helg/Monica

 16. Grattis till dig och din blogg!!
  Ha en bra dag!

 17. Stort grattis till utmärkelserna! Feng Shui är inget jag kan men det låter härligt och jag kan ju se att din trädgård är en skön plats att vistas i.

 18. Grattis till rankningen! Den är du värd.

  Kram Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑