Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

På rad inför deportering

Söndag 11 oktober 2015

Det låter hemskt, men frihetens och utelivets timma tickar på. De röda kurar invid husväggen, men deras väktare vill ändå se dem genom rutan så de är inte längs med väggen, även om det är svinkallt ute på natten.

Fuskigt! för de rosa har fått komma in i stugvärmen, tänker vi. Undrar vart vi ska deporteras sedan. Komposten? Förrådet? Garaget? Eller det kalla väggväxthuset? Om vi inte har kolat vippen innan. Ingen ljus framtid hur som helst.

rott

innafrost

PS.  Eftersom många kommenterat den gröna färgen på mina nya spaljéplank vid odlingen,

får ni här kulörkoden:  Demidekk Ultimate Täckfärg  S6020 – G 50Y Tack för alla rara kommentarer!

sidan

Ha en bra vecka! Ingen frost än här, men……

Luna

 

3 kommentarer

 1. Ja, det här är ett dilemma (som mycket andra saker i trädgården). Det är en massa jobb med att ta vara på pelargoner medan man kan köpa nya för nästan inga pengar på Lidl. Men de lite mer exklusiva sorterna vill man i alla fall försöka övervintra och då får även de vanliga röda hänga med i rättvisans namn. Och vad händer? Just de enkla klarar sig, medan de bråkbladiga skönheterna lämnar in.
  I år har mina sommarblommor klarat sig från löss, som jag nästan alltid drabbas av mot slutet av säsongen och vilken skillnad det blir! Lidl-gänget är inne i sin andra kraftsamling och blommar som om det gällde livet, och det gör det också, för en sådan prestation är bästa garantin mot komposten. Vi får hålla tummarna för att frosten inte tar dem än.
  Kram
  Marta

 2. Det var en dramatisk titel som väntade mig när jag öppnade mailet om ditt inlägg idag. Förstår att du vill hålla kvar dom så länge som möjligt. En röd, skön färgklick att vila ögonen på när kvällen blir mörk och kall är inte fel. Här har det varit minus 4 inatt. Här har frosten kommit för att stanna verkar det som. Vi har haft frost i en vecka. Mina uterumsväxter tog jag in redan förra helgen och det är nog både jag och dom glada för.

  Men nu är det dags att gå och laga frukost. Vi äter den fortfarande i uterummet men nu måste infran vara igång.

  Ha en fin måndag!

  Kram Anita

 3. Ja, vad ska sparas, och vad ska gå i komposten? Inte lätt att välja.
  Kram Kristina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑