Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Påsken blev oväntat bra trots kyla

Annandags påsk och vi kan konstatera att helgen var både givande och trevlig.

Jag kom i stämning redan i mitten av veckan då vädret var gynnsamt för utefix och maken började bli starkare så att han har kunnat vara ute och promenera mera. 6 km om dan än så länge. Även påskmaten har han kunnat äta det mesta av och på påskaftons kväll till kalvfilén öppnade han faktiskt en fin flaska vin. Den första på 2 månader. ( Jo det är så alkoholreglerna är numera inför och efter stora operationer.)

Jag fick hjälp av sonen med nedklippning av höga dekorgräs, lavendel, resterande perenner och att få utemöblerna avtvättade och på plats. Jag har också gjort lite röjning och omskolning mer eller mindre var dag i trädgården då solen skinit. Ändå har jag hunnit att umgås och göra en trevlig påskutflykt till Hofsnäs Herrgård ( förutom café och restaurang, vackra promenadstigar och grillplatser vid sjön finns här också en liten saluhall med sjuhäradsmat öppen)

Det viktigaste och roligaste av allt var att träffa barnbarnen här med gofika och äggjakt. Fast som alltid när man har roligt glömmer man att fota det viktigaste. ( Det var 6 veckor sedan vi sågs trots att vi bor så nära, för först var det corona där och sedan farfars canceroperation) Vi kunde inte låta bli att smygkramas när vi fortsatte leka hitta Nyckel efter småäggen i trädgården. Så mycket kärlek! En trädgårdshittelek de inte ville sluta med. Bra för då lägger de märke till det som spirar också trots mycket spring i benen.

Jag tyckte det såg så trist ut med allt nedklippt i rabatterna så jag har faktiskt (trots sonens varning) grovkrattat för att kunna inspektera vad som nu är på G innan vårlökarna kommit upp för mycket. Fast jag har inte mulchat ännu för att inte lura fram växtligheten för tidigt.

Rönnspirea Sem

Här är fortfarande nattfrost och idag har det haglat stundtals, sämsta vädret i påsk. I veckan plockade jag också fram krukor med höstens tulpanlökar från sina gömmor, nu med plantskyddsmedel så klart ( varvar blodmjöl med Tricogarden beroende på regn och näringsbehov) Även klippt hortensiorna och tvättat vattenarrangemanget, men inte satt på än.

Det börjar kännas vår i alla hörn även om våren är kall och sen , fast inte så kall på vår skyddade innegård som utanför förstås. Varje grön tuva och varje färgklick är en fröjd för ögat så här års.

Och med detta påskinspirerade inlägg i elfte timmen önskar jag er alla en bra vecka med eller utan påsklov.

Luna

10+

2 kommentarer

 1. Vilket härligt positivt inlägg Luna. Så glad jag blir att läsa att maken börjar bli så pass mycket bättre. 6 km om dagen, det är ju jättebra. Och att han kan äta av påskmaten och till och med dricka lite fint vin. Så skönt när det går åt rätt håll. Och skönt att läsa att du känner dig inspirerad … även om det blir bakslag i vädret. Här har det snöat (borta nu som tur är). Men när vi promenerade i skogen så såg det mer ut som jul än påsk. Snö låg på alla träd och på marken. Kallt är det också och isande kalla vindar har blåst i flera dagar. Men, det är väl kanske typiskt aprilväder.
  Nu hoppas vi att våren, den ”riktiga” snart kommer till oss!

  Önskar dig och maken en riktigt fin kommande vecka!
  Kram Anita

 2. lunasblogg

  6 april, 2021 at 09:36

  Tack Anita! Ja han är mycket piggare nu, sedan han blivit av med penicillin och sprutor och kan äta. Solen gör också sitt till för humöret. Vi får nog dock räkna med kyligt aprilväder ett bra tag framöver.
  Önskar er också en bra och solig vecka helst utan mer snö.

  Kram Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑