Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Påsktider

Hej!

De senaste dagarna har våren känts mer nära trots kall nordanvind på dagarna och minusgrader på nätterna. Så mycket snö har vi dock inte haft även om det i skrivande stund snöar. Jag har påskpiffat lite i brist på annan färg, men det händer lite varje dag.

Tidigare idag var ganska ok trädgårdsväder, så jag började rensa ogräs där marken var så upptinad att det gick. Ryggen är dock fortfarande jättedålig så jag får krypa på knä.

Har inte iordningställt pallkragarna än. Det är sent, allting är sent i år.

Däremot har jag en massa frösådder under belysning och krukor med potatis, dahlior och lökar på G i värmeförrådet, (rummet som tidigare var min mans kontor). Så skönt att kunna stå inne fast ändå inte och pyssla när vinden biter ute. Bilder på inomhusodlingen har jag glömt att ta, får bli en annan gång. Det blir rätt mycket blommor, tomater, gurka, aubergine och kål i år. Kryddor och sallat har jag haft hela vintern.

Nu ska jag utöka köksodlingen i trädgården. Ja, jag vet att jag borde dra ned istället men det är både roligt och bra med plats för mer grönsaker då maten är så dyr nu. Var ska jag få plats med mer ätbart utan att störa designen för mycket då? Jo, genom att ta ned ett äppleträd som inte gett så mycket frukt senaste åren utan både skuggat och varit i vägen när man ska ta sig fram runt. Så nu är trädet fällt och jag har mätt ut för odlingsbädd, dit också rabarber och blåbär får flytta. Ska dock sätta ett nytt träd en bit ifrån, men vad det blir är inte klart än. Sonen ska dock få jobba i påsk tänkte jag, hi, hi.

Nu är gräsmattan verkligen ful, liksom det mesta i naturen.

För övrigt håller vi på och röjer, slänger och säljer på helgerna. När det är vår är det lättare att bli av med grejer. Båten såldes tex i förra veckan. Skönt… även om det fanns känslosamma minnen med den.

Här kommer lite färggladare bilder inför påsken.

GLAD PÅSK ALLA!

Önskar Luna

8 kommentarer

 1. Peter Söderberg

  5 april, 2023 at 23:10

  Glad Påsk Luna önskar vi från ett lite snöigt Trönningenäs ????

 2. Inger Dahlin-Ros

  6 april, 2023 at 07:37

  Så fint. Trädgårdspynt får vänta för min del – däckad av influensa. Glad Påsk!

 3. Det ser riktigt vårlikt ut hos dig Luna. Din altan ser så fin ut. Roligt att du tänker utöka köksodlingen. Blir säkert jättefint och bra nu när allt är så dyrt. Härligt att du har din trädgprd att pyssla med. Hoppas att din rygg blir bättre snart.
  Här snöade det hela dagen igår och vår trädgård ligger helt under snö. Men i nästa vecka hoppas jag på lite fler plusgrader så att snön börjar smälta.
  Önskar dig en fin påskhelg!

  Kram Anita

  • lunasblogg

   6 april, 2023 at 22:58

   Tack Anita! I morse var det också snö här men det smälter bort fort. Nu börjar det klia i fingrarna minsann och medan man är ute glömmer ryggen vilket känns efteråt.
   Önskar dig också en fin påskhelg.

   Kram Luna

 4. lottie bandstein

  6 april, 2023 at 16:17

  Hej Luna och Glad Påsk , så påskfint du har gjort i din trädgård. Här i skåne kommer grönskan nu också , sakta. Med trädgård lär man sig tålamod.
  Inspirerades av dina gröna odlingslådor, ska också måla mina gröna !
  Lottie

  • lunasblogg

   6 april, 2023 at 23:06

   Tack och Glad påsk till dig också. Det är skillnad på växtlighet vid påsk i Skåne och här vet jag då vi alltid firade helgen där hos svärmor tidigare.
   Ja dessa gröna odlingslådor och plank ger ett lugn. Nöjd att jag inte valde att måla allt i rött , det skulle dominera hela året.
   Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑