Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Trädgård som andlig kraft

Lördag 7 nov. 2014

Vill tipsa om en riktig Må bra bok. Kort och koncis, med underbara bilder och budskap, ett nytt sätt att se på trädgård.

Boken fick jag låna av  av en underbar kvinna, en diakon. Jag som aldrig haft så mycket med kyrkan att göra förutom medverkan i kör, jag har fått en en ny syn på hur enkel andlighet är.

Denna bok borde var och en av oss ha liggande på sängbordet för att titta i när vi känner oss stressade av vardagen och är i behov av återhämtning. Boken är uppdelad i sju ledord -pilgrims ord- och med tips på växter och tankefrö utan att göra en  pilgrimsvandring.  En trädgård i tystnad ger oss samma effekt.

Ledorden är: Frihet, långsamhet, enkelhet, bekymmerslöshet, tystnad, delande och andlighet. Boken är gjord av frilansjournalisten Gabriella Mellergårdh och fotografen är Garbis  Sarafin. Förlaget är Votum & Gullers förlag och jag vet att boken finns att köpa på Amende Ord & Ton.

I höst har också utkommit ’Pilgrimsträdgård flyttar in’ med samma författare.

 

pilgrimsbok

fjaril

Det är i trädgården vi möter dessa känslor.

frihet

enkelhet

långsamhet

 bekymmerslöshet

tystnad

delande

andlighet2

 

” Sjelva sysselsättningen med trädgården och dess växter är ett af de arbeten, som mest vända människornas håg till frid och tålamod, till förnöjsamhet och tacksamhet.”

”Ur trädgårdsbok för allmogen” av Olof Eneroth, 1860

Lyssna till tystnaden!

tysrnad2

0

2 kommentarer

  1. Låter härligt! Känner du till några trädgårdar från andlig kraft i/ runt Stockholm?

    • lunasblogg

      19 februari, 2020 at 16:13

      Nej inga specifika utan andlig kraft kan vem som helst uppleva i sin egen trädgård om det inte är för skräpigt. Välskötta offentliga parker har samma kraft om de inte störs av för mycket närliggande trafik eller är tillhåll för gängbildning, uteliggare och dylikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑