Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Plötsligt händer det…..

Fredag  23 okt 2015

Vissa tider är som ketchup flaskan…… då händer det mycket på en gång. Däremellan är bara ställtid och den ställtiden kan vara hur lång som helst. Så som det varit av och till i år.

16 april började sommaren iallafall här. Då slog nämligen måbärshäcken ut och den är alltid först bland buskarna på våren.

hack

Och i dag kom hösten hit med regn och rusk och storm. ’Äntligen! säger trädgården får vi vatten, så vi slipper gå törstiga till sömns.’  Här är krut-torrt och vattnet i sjön har sjunkit med nästan en halv meter.

hortensiamagical

Hortensia ’Magical’ och carex morrowii ’Icedance’ blev glada när det regnade för första gången på mycket länge

lagtvatten

Trädgårdsägaren: ’Äntligen kan jag vara inomhus utan samvetskval och fixa med sådant  jag inte haft lust med innan. Alla lökar är i jorden och sommarens knölar upptagna, möblerna intagna, komposten tömd, vissa perenner delade och nedklippta, bara lite småfix kvar.’

deladeplantor

Tillägger:’Jag har knappt haft höstkänningar förut, sommarblommorna har blommat på och  det har nästan inte varit någon frost, bara  natten den 17 okt. egentligen.  Solen har skinit från en klarblå himmel länge, men nu är det slut. Det är 12 gr i vattnet och höstfärgerna är fina även här. Bara  inte de vackra löven blåser bort direkt nu.’

hostfarger

Trädgården: ’Äntligen i år rev de ned den gamla häggmispelhäcken  och äntligen blev gaveln på förrådet renoverad och vi fick ett nytt fint odlingrum och äntligen blev fönstren  målade och trapporna lagade och vi var hos frisören allihop, annars vet vi inte hur trångt och risigt det hade sett ut.’

……’ Och äntligen har hon satt ut fårullen , hon nu fått av en väninna, på stålgalgar som hon format till bambi-rumpor, annars vet vi inte hur det ska gå för oss i vinter. De där rådjuren är våra fiender.

ullrumpa

Trädgårdsägaren: ’ Och plötsligt har jag äntligen fått tid bokat för höftledsoperation 17 nov. tidigare än som var sagt. Nu är jag  verkligen redo. Förut har det varit åratal av fegande och velande och försök att träna bort det onda, men det onda tog över. Detta har jag inte velat berätta för er bloggläsare förut,  för bloggar ska  vara trevliga och inspirerande och inte gnälliga. Nu skyndar jag mig att hinna göra sådant som måste göras innan. Planera noga och se framtiden an.’

 Trädgården: Skönt att det händer när vi ska sova,  annars vet vi inte vad som hänt med oss.

Ägarens familj: skönt att det inte är mitt julen för vi värnar om traditioner, men vi misstänker att det blir inte riktigt som det brukar.

Därför vill lilla E. att det ska bakas pepparkakor innan farmor ska opereras, för annars vet hon inte hur det skulle bli.

Läs mer om hur andra tolkat ämnet ’Plötsligt händer det ’med Blooming Friday.

Trevlig helg Alla!

Luna

0

13 kommentarer

 1. Så roligt skrivet:)
  Hoppas op. går bra för trädgårdsägaren så att hon hinner och orkar med allt som ska göras fram över. Lycka till!
  Trevlig helg!

 2. Sunda och kloka tankar från trädgård och ägaren.
  Hoppas din operation går smidigt och att rehabiliteringen gör att du snabbt är i bättre ”skick” än tidigare. Min axeloperation sker också inom kort.
  ’Ice Dance’ har stormtrivits i sommar med massor av regn…
  Trevlig helg!
  /Anette

  • lunasblogg

   23 oktober, 2015 at 20:00

   Tack Anette
   ….. och lycka till med din axel, verkligen! Vet hur det är när det inte är som förr.
   Har läst om hur mycket det har regnat hos er. Det har det inte gjort här dock.
   Trevlig helg tlll dig också.
   Luna

 3. Så trevligt att följa konversationen mellan trädgården och trädgårdsägaren. Vilken vacker hortensia! Kan du alltså ha hortensia ute som återkommer med blommor varje år? Här blir det bara blad, även på de sorter som ska blomma på årsskotten. Men jag har ju en jättehortensia i kruka. Den kan jag njuta av.

  Skönt att du fått operationstid. Det känns som en bra tid för operation, då kan du rehabilitera dig över vintern och vara redo för nya samtal med trädgården nästa år.

  Ha en fin helg!

  Kram Anita

  • lunasblogg

   23 oktober, 2015 at 20:54

   Tack Anita!
   Bra att du hajar konversationen.
   Det här med Hortensia är inte helt lätt när man inte bor i Skåne eller vid västkusten. Min stora Endless Summer vi fick vid Oskars bortgång har inte blommat än tyvärr. I år har det visserligen varit väldigt torrt här, vilket Hortensior inte gillar, men den här lilla isblå Hortensian Magical jag köpte på rea tror jag jag ska ta in och försöka övervintra och pyssla om, får vi se. Den är väldigt speciell.
   Ja, timingen verkar bra för att vara konvalescent framöver.Fin helg till dig också.
   Kram Luna

 4. Kul upplägg! Hoppas det löser sig till det bästa med höften, verkligen bra timing i alla fall för man brukar knappast få välja tider.
  Lycka till!
  Anette

 5. Vilket trevligt och roligt skrivet inlägg! Lycka till med operationen, du kommer att vara fit for fight till nästa trädgårdssäsong! Var så säker! och pepparkaksbaket får ni absolut inte missa! Trevlig helg! /Lotta

 6. Läser med nöje samtalet mellan dig och trädgården, visst är det så att det finns fler än en sida av saken. Hoppas nu allt blir bra efter operationen och jag tänker liksom flera andra att det blir en bra tid för återhämtning.
  Önskar dig en fin helg!
  Kram Kristina

  • lunasblogg

   24 oktober, 2015 at 14:58

   Tack detsamma!
   Kul att bolla med tankarna lite och enl. Feng Shui har allt levande en själ.
   Kram Luna

 7. Javisst är det skönt så här års att kunna, med lugn i själen, vara inomhus och pyssla med sånt man inte hinner under sommaren. Eller inte vill syssla med under sommaren menar jag såklart!
  Kul inlägg 😀

  Jag tror nog att lilla E. få dubbla pepparkaksbak i år för du kan ju sitta och baka till jul. För gillar man traditioner så gör man 🙂

  Må gott!

 8. Ett stort grattis och lycka till! Skönt att fatta beslut och att sen få tid tidigare än förväntat. Känner igen processen även om det inte gällde en höft. Beslutet var svårast.

  Trädgårdsägarens tanker kring hösten och nöjdheten kändes förunderligt bekanta. Just nu blir allt jag gör ’bonussysslor’ och det är skönt. Och vädret är perfekt trädgårdsarbetarväder 🙂

  Kram, Carina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑