Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Populära septemberbilder

Lörd. 23 sept. 2017

Snart har den här månaden gått . Det har regnat varje dag eller natt, varit rotblöta flera gånger.  Kan inte minnas en så våt sensommar och höst.

Här är som en tropisk djungel, jättegrönt. Gäller att hålla efter. De varma höstfärgerna har inte tagit över än.

De här buxbomkloten i tripp trapp trull på framsidan av huset gillas tydligen på Instagram  för de och liknande bilder toppar listan över mest gillade foton på min nya Instagramsida.  Inte bilder på blommor eller ätbart eller besöksträdgårdar utan på min egen Feng Shui design. Det gör mig extra glad.

 

 

Formerna i  planteringar och gångars stensättning klickas mest och ändå behövs en högtryckstvätt snart för alla alger.

 

Nästa vecka hoppas vi på lite torrare väder så att resten av rosorna slår ut. tex som här Burgundy Ice och att det blir gjort lite mer i trädgården innan säsongen är slut.

Ha det gott alla!

Luna

 

 

0

6 kommentarer

 1. En härlig kavalkad av bilder Luna! Jag har alltid tyckt om dina fina gångar och de vackra kloten så jag är inte förvånad att de bilderna är populära. Men den näst sista bilden tycker jag väldigt mycket om. Vilken vacker komposition, både bildmässigt och planteringsmässigt.

  Jag har förstått att ni på västsidan och också södra Sverige fått väldigt mycket regn. Vi har ju fått en del men inte alls lika mycket. Men det är bra frodigt här också. Nu håller vi tummarna för att veckan som kommer bjuder på uppehållsväder så att det går att vara ute och jobba i trädgården.

  Önskar dig en skön söndag!

  Kram Anita

  • lunasblogg

   24 september, 2017 at 19:42

   Tack Anita! Ja, den rabatten i västerläge gillar jag också. Den fångar det metalliska ljuset.
   Idag em och igår em har det varit så skönt och soligt. Då är man verkligen sugen på att trädgårdera.

   Trevlig vecka!
   Kram Luna

 2. Det är med blandade känslor man ser hösten ta över i trädgården. Härliga färger blandas med vissna grönsaksblast och överblommade blomster, temperaturen sjunker men luften är (oftast) klar och ”hög”, skörden börjar närma sig slutet och frysen fylls allteftersom och Zalmiak och jag börjar dra oss hem till Gullspång. September har varit lite väl blöt även här mellan Vänern och Vättern, men jag hoppas det torkar upp och låter oss njuta även under oktober av höstens alla härligheter.
  Kram EL

  • lunasblogg

   24 september, 2017 at 19:46

   Ja vädret har vänt och ska bli torrt äntligen ett tag. Tur att vi inte har tagit in trädgårdsmöblerna. Min favoritmånad brukar vara oktober när det är soligt.

   Kram Luna

 3. Hej Luna!

  Jag har förgäves försökt att kommentera på ditt inlägg om den nya altanen. Men hur jag än gör så kommer jag aldrig till någon kommentarsruta så jag kommenterar här istället för jag måste bara få utropa ett åååååh. Det har blivit så snyggt. Det var så roligt att följa dina bilder över arbetet. Jag har varit så spänd på att se hur det skulle bli. Det är verkligen en amerikansk porch, så fint det kommer att bli med gungstolar. Och med det ordentliga grundarbetet ska väl ändå inte kirskålen kunna hitta tillbaka. Fina växtval också. Stort tack för titten!

  Önskar dig en fin torsdag!

  Kram Anita

  • Nu först ser jag din fantastiska kommentar. Så snällt av dig att kommentera trots att det inte gick på inlägget om altanrenoveringen. . Ja ….. Känner mig nöjd själv med slutresultatet. Det ser inbjudande ut trots att säsongen nu är över.
   Kram Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑