Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Prisbelönt trädgård till salu

Lördag den 16 mars 2013

I morse höll jag på att sätta kaffet i halsen då jag läste i Borås Tidning att ‘Schills’ besöksträdgård Stora Mossebo, utanför Tranemo ska säljas. Carina och Ken Schill med bloggen Trädgårdsdrömmar Gardens Dreams  lämnar nu det anrika säteriet och den 4000 kvm stora trädgården, som  för fem år sedan utsågs av tidningen Drömhem & Trädgård till Sveriges vackraste trädgård. Förra året deltog den i Trädgårdstoppen och den finns också med i ett flertal trädgårdsböcker.

Här har jag lånat en bloggbild från bloggen Trädgårdsdrömmar.Ursäkta!

Unknown

Paret har under 26 år lagt ned ett enormt arbete på det gamla huset men framförallt på trädgården. Många busslaster med besökare har det blivit.

Nu fick jag dock en chock när det i tidningen står att utgångspriset för denna pärla är knappt 1, 4 miljoner. Det måste vara fel. Vad är en trädgård egentligen värd? När hus utan egentlig trädgård säljs för 4-5 miljoner. Känns som ett livsverk ska slumpas bort. Visserligen ligger huset långt från service ute på landet och underhållet av en så avancerad trädgård och gammalt hus avskräcker nog många. Läget bestämmer mycket när det gäller huspriserna nu. Men med tanke på alla specialväxter, inte minst pioner, så har den kostat en del att bygga upp även om det varit en hobby.  Hoppas nu bara trädgården kommer i rätta händer.

När jag kollade på deras blogg såg jag att Ken ska bli vice butikschef för Plantagen som  öppnar i Borås nu. Kul både att Plantagen öppnar här äntligen så nära mig och att de får en växtkunnig och inredningsintresserad chef. Kanske blir det en ny trädgård för Schills  del i fortsättningen. Hoppas det!

Lycka till! säger Luna som besökte Mossebo en gång för många år sedan oanmält med kompisen Elisabeth  fast som blev väl bemötta ändå.

3 kommentarer

  1. Ja det måste vara svårt att sälja sin trädgård som man levt med i många år. den blir som ett barn man följer under utvecklingen. Hoppas du får en trevlig helg!

  2. Ja, jag såg det. Fast har man väl bestämt sig så brukar det bli bra. Vad det nu är man vill göra. 🙂

  3. Låter otroligt att inte en trädgård är mer värd! Tänk vad pengar och arbete det kostar att göra en trädgård!
    Ha det fint,
    Carina

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑