Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Prognoser för Råttans år 2020 och tillbakablick på 2019.

Hej alla bloggvänner!

Nu lämnar vi snart Grisens år 2019 , ett Yinår med stark Jordkraft. Ett lite mörkt men vädermässigt stabilare år om du frågar mig.

Den 25 jan. infaller det kinesiska nyåret 2020 och vi går in i Råttans år istället, fast räkningen börjar den 4/2. Det blir ett aktivt Yangår där elementet metall är rådande med hjälp av starkt vatten. Färgerna domineras av vitt som metall och mörkblått som vatten. Vi tillråds ligga lågt med de röda varma färgerna i söder i år för att dämpa eldenergin som kan tendera att bli för stark annars,

Allmänt kan sägas att det det blir ett aktivt år på gott och ont med förbättrad ekonomi och tillväxt, vilket kommer hjälpa ekonomierna i världen. Det blir också ett utmanande år med många fallgropar och fällor som kan leda till förlust. Grälsjuka och våld ligger i luften så var lugn och tålmodig. För övrigt får de flesta av oss djursymboler tur inom många områden, särskilt med pengar. Se nedan de 12 djuren. (Vet du inte vilket djur och siffra du tillhör: kolla tabellerna sist i inlägget, men se upp med datum och kön, för det är inte lika för män och kvinnor.

RÅTTAN: är till sin läggning en utforskande, uthållig, aktiv och anpassningsbar överlevare med många intressen som gärna ger sig ut på äventyr och resor. Så kan vi se på 2020. Råttan 2020 behöver dock jobba på sitt självförtroende och vitalitet, men eftersom det är ett utmanande år så sporrar det hen att bli en mer framgångsrik version av sig själv.

OXEN: Blir en vinnare inom alla områden. Där finns stor potential för framtiden med rätt timing, placering och medhjälpare.

TIGERN: har ett enastående självförtroende och drive, ledarskapsförmåga och inflytande vilket ger utmärkta utsikter för framgång och välstånd.

KANINEN: har en inre kraft att lyckas med vad hen gör, men se upp med otur från öster i år som kan sakta ned farten en smula. Ta egna beslut, var aktiv, ambitiös och motiverad.

DRAKEN: har många indikationer att bli lyckligt lottad med tur från ovan och från själsvännen Ormen. Disciplin, ambition och lycka står hen bi i stort.

ORMEN: får hjälp av hjälpsamma personer som Draken, vilka guidar och öppnar nya dörrar. Se upp med oärliga personer. Ha en draksymbol nära.

HÄSTEN: Välståndet är lovande, även kärleken och framtiden, men första prioritet är att skydda dig och din hälsa och inte överanstränga dig eller utsätta dig för fysisk fara.

FÅRET: kan se fram emot ett lysande år med uppnådda mål ju längre året går. Dina ansträngningar ger snabbt resultat som sporrar dig vidare. Här finns mycket kärlek och unga får har lätt för sig i skolan.

APAN: är den som får mest tur av alla 12 djurkaraktärerna därför att råttan är din allierade. Du är omtyckt, har tur i relationer och får hjälp att öppna upp nya dörrar. Förstärk Sydvästläge, det drar till sig betydelsefulla mentorer. Låt inte avundsjuka trycka ned dig.

TUPPEN: Har otroligt bra framtidsutsikter om hen tänker i långsiktiga termer. Då kan du lyckas i stort.

HUNDEN: Får ett bra välstånd och tur både i stort och smått med hjälp av Tuppen, om hen bara är aktiv och inte missar några chanser att tjäna pengar. En hund som satsar får som den vill. Ha en liten tuppsymbol nära.

GRISEN: även grisen får enastående tur med pengar, sparande och även att kunna spendera, bara du sätter upp klara mål och umgås med folk som ger dig självförtroende.

Flying Star för 2020 och väderstrecken skriver jag mer om senare. ( Bild än så länge i litet format, fast texten syns bättre i Flying Star från 2019 längre ned i inlägget, men siffrorna ligger olika förstås fastän har samma betydelse) Men Nv, No, So, Sv och Väst blir iallafall starka positioner. Medan i Söder, Öst, Centrum och Norr bör man ta det lugnt och inte stöka om och gräva för mycket.

Den centrala siffran 7 i centrum är den som bestämmer tonen i år, en lite oärlig och våldsbenägen inkräktare i ett annars aktivt och finansstarkt samhälle. Se upp för inbrott i hemmet och på offentliga platser.

NU en tillbakablick på 2019 om du vill se vilket som slog in av vad jag skrev denna tiden förra året. Vill du veta mer gå in på mina förra Feng Shui inlägg i t.ex ’Grisens År 2019 enl. Feng Shui.’

Vädermässigt bjöd 2019 på ett stabilare år för oss i Norden än 2018 med ömsom regn och sol och vi slapp att vattna i överflöd. För sydligare världsdelar som Australien har dock torkan och bränderna dominerat, medan södra delen av Europa haft för mycket regn under sommaren.

För ett år sedan skrev jag också att vi skulle få ackumulerande energi av olika slag likt Grisens natur. Superstarka siffran 8 låg i mitten av Flying Star vilket betydde kraft till alla familjer, stark jord med klimattänkande och förbättrat pengaflöde. Både öst och väst skulle bli vinnare medan de södra väderstrecken fick det tuffare.

OBS! 2019 års Flying Star

Den största kraften skulle komma från IT generationen och den yngre generationen över lag. Det fick vi klara bevis på med Greta Thunbergs kamp för klimatet. ( Greta tillhör Häst av de 12 djuren och dessutom är hon Berg, alltså stark jord som står för supersiffran 8. Inte konstigt att hon har en envishet, styrka och uthållighet som få)

Tyvärr har andra ungdomar också visat sin styrka genom gängrelaterat våld, i Sverige mer än i något annat land. Många kända personer har också avlidit. Fler och fler fick cancer även min make, men läkarvetenskapen blir allt duktigare. Och nu så här i slutet av året kan vi se skördarna av allt slit och alla umbäranden.

Nu hoppas vi på ett ljust, aktivt och varmt Yangår med förnyad tillväxtkraft år 2020.

Gott slut alla som orkat läsa så här långt. Så vill jag tipsa om mina kommande Feng Shui prognoser. Håll utkik på @lunasblogg.net i januari.

Hälsar Luna

som får sin årliga Feng Shui prognos från Lillian Too i Kuala Lumpur

13 kommentarer

 1. Då ska jag gräva ny rabatt i väst på Villa Linnea i år. Där ska vita blommor dominera, det här jag planerat sen tidigare.
  Vad betyder det egentligen att min siffra 3 ligger i söder under 2020 för mig?
  GOTT NYTT råttans ÅR önskar Eva Linnea

  • lunasblogg

   30 december, 2019 at 09:00

   Hej! I söder kommer sjukdom, men nr 3 ligger i Norr i år. Du har tittat på 2019 års Flying star. Det är den lilla kvadraten i övre texten som gäller för 2020. Jag kommer dock att ta upp den senare och förklara bättre före kinesiska nyåret.
   Gott Nytt År till dig också.

 2. Vitt och mörkblått är alltid favoriter – jag tänker på stormhatt direkt… Hur året ter sig ska bli spännande att se eller snarare jag vill göra det till ett bra år. Anläggning och nyskapande brukar jag hålla på med oavsett 🙂

  Gott Slut på 2019 och Gott Nytt 2020!

  Kram, Carina

 3. Inger/Seniorkatten48

  30 december, 2019 at 17:41

  En massa spännande att läsa. Ska sätta mig och studera detta lite närmare.
  Jag önskar dig och din familj ett gott slut på 2019 och ett riktigt gott nytt år 2020.

  • lunasblogg

   30 december, 2019 at 20:38

   Detsamma till dig. Är det första gången du läser Feng Shui i den här tappningen kan det ta sin lilla tid att sätta sig in i resonemanget. Jag kommer att förklara mer sedan dock.

   //Luna

 4. Alltid lika intressant att läsa dina inlägg om Feng Shui och så fascinerande att Gretas personlighet stämmer exakt med häst och berg. Oroväckande med inkräktaren 7:an i centrum och att våldet kan fortsätta även nästa år.
  För många år sedan var jag på en föreläsning av en mayaindian som berättade om mayakalendern och hur utvecklingen skulle komma att se ut. Vad jag kommer ihåg så menade han att i takt med att den ljusa energin höjs på jorden så följer de mörka krafterna också med i samma takt. Han förutspådde mer jordbävningar och väderfenomen som vi sett mycket av de senaste åren och att allt skulle upplevas som att det går mycket fortare med allt. Det är lätt att tappa fotfästet och känna sig vilsen. Hur ser du på mayaindianers förutsägelser och visdom?
  Ha det så gott och en underbar nyårsafton och 2020 !
  Kram/Isa

  • lunasblogg

   1 januari, 2020 at 10:26

   Tack snälla Isa!
   Mayaindiansk kultur är jätteintressant. Jag är ingen expert på just den dock, men har alltid varit fascinerad av indianers sätt att nyttja moder jord som andlig kraftkälla. Från allra första början hade kineserna stor inverkan även västerut. Skillnaden ligger i att indianerna utvecklade kalendern efter solen och kineserna efter månen, månkalendern.
   Det är sant att balansen mellan ljust och mörkt alltid finns, likt tidvattnet, med det ena följer det andra. Det har alltid funnits jordbävningar, vulkanutbrott och väderfenomen dock som gjort folk vilsna och sökt sig annanstans fast vissa tidsepoker mer än andra. Ingenting är nytt under solen.
   Ha en trevlig start på året.
   Kram Luna
   Kram Luna

 5. Hej Luna och God Fortsättning på 2020!

  Jag har varit lite osynlig på grund av att vi varit sjuka till och från under hela december men nu ska jag försöka komma tillbaka igen för nu börjar vi må bra 🙂

  Alltid lika intressant att läsa ditt Feng Shui-inlägg för det nya året. Ser nu med tillförsikt fram mot det nya året för egen del och jag hoppas av hela mitt hjärta att det blir ett riktigt bra år för dig och din familj!

  Varma kramar till dig och maken!
  Anita

  • lunasblogg

   21 januari, 2020 at 10:20

   Tack detsamma Anita!
   Roligt att höra att ni mår bättre och att du tycker mina Feng Shui inlägg är intressanta. Här är det väl lite segt ännu för makens del med händerna och viss glömska. Annars så är väl årstiden som den är med mycket regnande. Tur iallafall att det inte är halt. Har nu äntligen bytt dator och Iphone, men det är mycket som ska synka ihop och lära in, men som du såg gjorde jag ett snabbtest hos dig igår att kommentera. Olika lösenord för allting har blivit krångligt nu tycker jag.
   Önskar dig och maken ett riktigt bra och trevligt år också.

   Varma kramar
   Luna

 6. What a information of un-ambiguity and preserveness of precious knowledge about unpredicted emotions.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑