Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Projekt och störtregn

Under gångna veckan har hänt mycket. Det har varit rekordvarmt och äntligen igårkväll kom det efterlängtade regnet för vår gräsmatta, då vi precis sått nytt frö. Men hur det blir…. återstår att se… för det var ett våldsamt åskoväder med hagel som kanske gjorde mer skada än nytta. Det var jord överallt idag. 30 mm har kommit sedan igår och då hade jag ändå inte fått fram vattenmätaren i tid.

Den torra våren har varit tilltufsad på många sätt, helhetsintrycket av vårlök blev ingen hit, narcisserna har aldrig blommat så dåligt eller blommat över så fort och det lilla av tulpaner som sparats av harar kommer lite hur som helst i år och nästan alla tulpaner jag hade i krukor torkade i bladkanterna. Vivor och andra tidigblommande perenner är sena och mindre än vanligt.

Nu är det dessutom extra stökigt eftersom vi fick oväntat snabb hjälp med att bygga spaljéplanket vid odlingen mot grannen längre in i trädgården. Det ligger nu halvmålat virke överallt.

För övrigt har jag konsulterat lite hos kunder och hjälpt maken som varit mycket på lasarettet, åkt och köpt material och fortsatt rensa kirskål och byta i utomhuskrukorna. Fast konstigt nog har jag inte fotat nästan alls trots att det numera är nästan utslaget här.

Här dock Spirea ’Goldmound’

Jag länkar som vanligt till Trädgårdsfägring

Ha det gott.

0

5 kommentarer

 1. Borås är Sveriges regnrikaste stad. Snittar runt 1000 mm per år. Regnmakaren

 2. Vi fick bara några droppar regn. Det börjar likna förra årets torka alldeles för mycket.
  Hoppas ditt trädgårdsprojekt går bra och att det snart kommer regn i normala former. Fotande går väl i perioder. Efter många år med bloggande, har jag upptäckt att jag har ju i princip redan samma foton varje år… Så fotandet känns inte lika viktigt längre, men att se hur blommor och blad spricker fram varje år (på samma sätt som förra året) det ledsnar jag aldrig på.
  Ha det gott!

 3. Vilken härlig bild på regnmätaren Luna. Jag har inte ens satt ut min regnmätare ännu. Men kanske, kanske ska vi få lite regn imorgon och övermorgon. Men med betoning på lite. Men alla droppar är välkomna.
  Så bra med oväntad hjälp med bygget även om det blir lite stökigt efter. Din Spirea ’Goldmound’ är en riktig snygging.

  Kram Anita

 4. Jag säger grattis till regnet och skickar massor av styrka inför behandlingarna som väntar. Det blir en omtumlande och annorlunda sommar för er. Kramar!

 5. Här har vi inte sett en droppe med regn på flera månader och det tillsammmans med bevattningsförbud (både med kommualt och eget vatten) sen 1 april gör att det börjar bli precis samma kris som förra året. Jag tröstar mig dock med att lökblomning är otrolig i år…..
  KRAM/Susie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑