Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Prydnadsgräs på vintern

Fred. 7 dec. 2018

Hej gott folk!

Bloggdags igen med Trädgårdsfägring och denna veckan handlar det om gräs.

Jag skulle kunna visa sommarbilder på mina perenna gräs, men eftersom det är bra  att se hur de ser ut nu blir det dagsfärska bilder. Många av mina gräs är vintergröna eller  vintersnygga ändå med  halmgul färg. Vissa kommer att tappa tjusningen på vintern eller våren, men alla kommer igen. Det enda svåra är att komma ihåg namnen på  dessa  på vintern när de inte blommar. Jag gör ett försök.( Bambu, frostkänsliga gräs  och frösådda ettåringar är inte med här.)

 

Från vänster till höger 1. tuvrör ’Calamagrostis acutiflora’, 2. den knallgula Bunkestarr ’Carex elata Bowles Golden’ , en av mina favoriter lyser upp nu fint i höstmörkret, Enda gräset som tappar färg helt 3. ’randgräs’ står i hink, och ytterligare ett högt 4 tuvrör samma som ovan fast magrare i stort träkar

De  obetydliga  vinterfräscha  mindre gräsen är  sådant som följt med av bara farten när jag köpt växter för vinterarrangemang och som inte brukar ha en namnetikett. 1.  Första är jag osäker på eftersom den är så liten än, den är vitstrimmig och har lite sträva jättetunna raka blad. Är det någon som vet? ”. 2.  Här ska det nog vara ett darrgräs jag köpt i år, men inte sett blomma än. 3. Jap. starr Carex morrowii ’Ice dance ’  mycket fin under höst och vinter men blir ful på våren och den gillar inte torka. 4. Tuvrör ’Overdam’ vitstrimmig med först luftiga vippor är ganska nyköpt.

  1. Glansmiscanthus sinensis ’Gracillimus’ underbar på sommaren, 2. fake konstgjort prydnadsgräs (det dyraste någonsin, nu gammalt och utslitet) fast ogräset har slagit rot i det. 3. Blåsvingel 4. Glansälvsväxing, utmärkt gräs med fin vårblomning i gråvitt.

Och nu alla ni som tycker det var grådaskiga bilder på vanliga gräs. Detta okända gräs nedan som bara dök upp i somras där fåglarna haft sin mat vintern innan blev en favorit. En slags hirs med mängder av gröna pärlhängen, men det är inte pärlhirs. Är det någon som vet? Har förstås sparat frö får vi se till nästa år, om de inte kommer upp av sig själva igen.  Helt underbara att se på om inte annat.

Och detta inlägg är som vanligt länkat till Trädgårdsfägring. Där kan du läsa mer om prydnadsgräs.

 

0

2 kommentarer

  1. Många fin gräs i din samling. Hirsen jättesnygg. Hade nåt liknande här efter fågelmatningen, men kunde inte heller komma fram till vilken sort. Vackert fotad också.
    Önskar fin helg
    /Anette

  2. Gräs är härliga inslag i trädgården. Jag föll för det gula i bunken tycker gula, riktigt knalliga, är så fina i skuggan i lunden.

    Kram, Carina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑