Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Rosenskärmen status

Måndag 8 juni 2015

Så här års är det lätt att glömma inomhusväxterna och bara fokusera på allt det vackra ute.

Men jag ser att många söker på Medinilla magnifica , Rosenskärmen. Mormorsväxten som blivit på mode igen. Den ska stå mycket ljust och lite fuktigt. Under tillväxttiden mycket varmt och ljust.

Jag fick ett exemplar till Alla hjärtans dag 14 februari med fem knoppar, varav en knopp gick av på hemvägen. Jag undrade egentligen hur jag skulle klara den utan orangeri. För det första är jag ingen fena på inomhusväxter och  vi har ett extremt välisolerat torrt hus och den står dessutom på andra våning under ett snedtak, ljust visserligen.

medinillajuni

Så här ser den ut nu efter att ha blommat konstant i fyra månader. Ska erkännas att jag glömt att duscha den ibland när jag haft fokus utomhus och på annat. Så lite torr i kanterna har den blivit, men det är nya blad på G och den pryder sin plats.

medinilla

En annan tacksam växt är den småblommiga brudorkidén med många stjälkar. Den här fick jag på julafton. Den var fantastisk men blommade över efter ett tag. Kolla nu så många blommor den har igen.

omblomning

Det finns hopp för även den med bara lite gröna inomhusfingrar.

trevlig vecka

Luna

0

2 kommentarer

  1. Den var verkligen magnifik den där Medinilla magnifica! 🙂

  2. Medinilla magnifica var en nyhet för mig när du visade den i vintras och jag har sett den i affären, men antingen var den för långt kommen i sin blomning eller alldeles för dyr. Fast den verkar vara värd pengarna om den håller sig så här länge. Jag ska fortsätta att spana efter den.
    Jag är som du, det är utomhusväxter som gäller. Inomhus vågar jag mig normalt bara på orchidéer och svärmorstunga.
    Ska vi ha en försommardag idag , tro? Med sol och lite värme?
    Kram
    Marta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑