Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Tankar om rosor efter regn

Sönd. 10 juli 2016

Igår när jag gjorde ett snabbbesök i Fredriksdals rosarium i Helsingborg på hemväg från Danmark, slog det mig att rosor är egentligen väldigt känsliga för hårt regn.  Särskilt  vita rosor, men även röda och rosa kan se sufsiga ut ( eget utryck). Nu är det inte min mening att klaga för detta rosarium och alla rosarier förresten i sig är ljuvliga.

Rosor hämtar sig dock fort, det vet vi bara inte regnvädren avlöser varann hela tiden.

IMG_1528

Helhetsuttrycket kan dock se lite smutsigt ut.  (Det är inte bara mobilens foton tagna en mulen dag eller himlens färg, som mattar av lystern och gör rosrabatterna brunare)

IMG_1513

Klätterrosor är dock finare om de skyddas i en pergola.

IMG_1518

’American Pillar’ som är en av mina klättrande favoriter klarar regn bra oavsett. Hade själv en överdådig tidigare, men en ny är på gång igen.

IMG_1520

Det slår mig att många av de gula rosorna ser fräschare ut  efter regn, särskilt de småblommiga. Börjar gilla gula rosor mer och mer.

IMG_1527

’Golden Wings’ med sina långa ögonfransar och stora blommor är helt bedårande även efter regn.  Som kysst av regnet stod hon där och stal mitt hjärta på Fredriksdal. Obs! Jag är ingen rossamlare….., men denna vill jag ha för jag vet ju hur somrarna egentligen är.

IMG_1525-676x507

Sommarblommorna bryr sig sällan om regn, i alla fall inte rosenskära och jätteverbena. Me like.

IMG_1519

Ha en bra vecka trots regn.

Luna

0

2 kommentarer

  1. Kära nån vilka bilder! Man blir ju knäsvag. En rosenpergola måste vara den optimala drömmen om en romantisk trädgård. Så vackert. men, det är också rosenskäran ihop med jätteverbenan. ÅÅÅHHH!

  2. Håller med om problemet med rosor och regn. Går väl an i hemmaträdgården där man kan plocka bort det fula, men i offentliga planteringar är det inte så snyggt inte. Men rosor vill vi ju ha ändå och den gula med ögonfransarna var ju så söt!
    Kram Kristina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑