Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Rött är sött

Torsd. 3 dec.2015

Rött är sött är temat på Blooming Friday denna veckan. Passar bra vid juletid, men eftersom länken handlar om blommor kommer här en sötchock av blomster från mig. Dock är det bara tomteröda nyanser jag visar, mörkröda och karminröda nyanser hade gjort listan  för lång…..

 

luna6

 

luna8luna7

 

luna3luna10

 

luna4luna5

 

luna10luna9

 

luna1

 

Nästa år blir mest tursamma färgen rött med alla dess nyanser. Enligt feng shui kommer då elementet ELD regera  Apans År 2016. Dessutom ett starkt Yang år och skottår.

Mer om förutsägelser inför 2016 tar jag upp senare efter nyår.

hjarta1-e1423817049482

 Ha en bra helg, Alla!

Luna

 

20 kommentarer

 1. Men Luna, så mycket vackert rött! Jag gillar rött så jag njuter av dina bilder. Jag har en rabatt som går helt i rött och den är en av mina favoriter. Då låter det ju extra bra att nästa år regeras av elementet eld. Jag ser att du har järnek. Det har jag alltid drömt om och försökt att ha men den vill sig inte här. Kanske jag har prövat fel sorter. Hur som helst är din fantastiskt vacker med sina variegerade blad och röda bär. Och så passar den ju så bra att titta på nu i juletid.

  Önskar dig en fin andra-advent-helg!

  Kram Anita

  • lunasblogg

   4 december, 2015 at 10:13

   Tack Anita!
   Järneken ser ut att vara vittandad men är i själva verket bara fotad i frost. Denna bild är från förra året, nu är hon nedklippt men lär väl blomma till nästa vinter igen. Man måste ha en han och honplanta för att få bär men ofta finns det grannar som har järnek så det kan lösa sig ändå. Jag har en Blue Angel och en Blue Princess, zon 1-4

   Önskar dig också en fin helg !
   Kram Luna

 2. Det stämmer verkligen; rött är sött! Efter blått kommer i min färgfavoritlista rött, men det ska helst vara engelskt rött, alltså den lite mer varmröda. Den klarröda tomtevarianten har jag svårare för. Jag letar omtar/vättar med blå eller grå luvor så här i juletider.
  Som alltid är det så intressant att få lite feng-shui-info och inspiration i dina inlägg. Ett eldigt och yangfullt 2016 ser jag fram mot.
  Ha det gott!Kram

  • lunasblogg

   4 december, 2015 at 10:54

   Minns att F.S förutsägelserna inte var de bästa för dig i år. Även jag som hund fick ett dåligt år med fysiskt ont. Nästa år kommer vi igen, inte sant? Vi får dock se upp med humöret, även den tystlåtne kommer gnistra till.
   helgkram
   Luna

 3. Som jag skrev hos någon annan… en sån här grå, regnig decembermorron passar den julröda färgduschen väldigt bra 🙂 Gillar så många av de du visar. Har också börjat förstå att det numera finns fantastiska Wigelia sorter andra än den tråkiga som fanns när jag växte upp.Järneken frostnupen och med massor av röda bär – underbar.
  Läser gärna mer om rött och apans år.

  Kram, Carina

  • lunasblogg

   4 december, 2015 at 11:15

   Tack ja det var ett bra ämne idag känns det som. Weigela ’Red Prince’ som jag har blommar mycket och i stort sett hela sommaren med intensivt röda små klockor med vitt i mitten.
   Den frostnupna järneken är från förra året ,nu är den nedklippt men nästa år så…..
   Brukar ha dessa bär som juldekoration. de står sig bra inomhus.

   Ha en bra helg trots stormen som drar in.
   Kram
   Luna

 4. Åh, så mycket rött du hittat. Intressant om kommande år. Aha, järnekens bär har jag förbisett. Den står illa till så ingen ser den, flytt väntar.
  Trevlig helg!
  /Anette

 5. Vilka härligt röda bilder på många fina blommor.

  Trevlig Helg

 6. Så många fina röda blommor! Gillar flera, men fastnar framför blomsterbönan… Hm, var skulle den kunna klättra hos mig? Tål att funderas på.
  Att jag gillar starka färger vet du redan, så det ska bli intressant att läsa mer om nästa år.
  Önskar dig en fin helg!
  Kram Kristina

 7. Så många fina röda blommor du har! Jag kanske får omvärdera rött och ge den en ny chans 🙂 Röd vallmo blir man ju onekligen lite extra lycklig över. Sommar i kubik!
  Ha en fin helg!
  /Gunilla

 8. Hej! Kommer att återvända till det här inlägget när jag sätter igång med att detaljplanera en ny stor rabatt vid vårt orangeri som är under uppförande!
  Ser att du bor i Sandared, passerade där i lördags när vi var på besök hos goda vänner som bor i skogarna där och har Sandared som närmaste samhälle!
  Allt gott!/Laila

 9. Hos dig hittar man många nyanser av rött ohhh de känns lite i längtartarmen med dina bilder nu i blåst och oväder. Vad spännande att få läsa om nästa år hos dig. Jag är väldigt nyfiken på det där ska ju inreda och anlägga en hel del nytt på kolonin borde nog utnyttja det då.
  Ha det gott i helgen
  Kram Meta

 10. >Så spännande Luna med 2016 och dina förutsägelser – hoppas det är positiva nyheter !
  Ha det så gott !
  kram/Isa

 11. Hei Luna:)
  Fantastiske røde blomster du har!
  Det er nydelig å se tilbake på sommerens vare flora:)
  Takk for din hyggelige hilsen og god helg:)

 12. Det är vackert med rött… På rätt plats! Jag tycker det är svårt att blanda rött med andra färger i trädgården- Jag har funderat på en rabatt helt i rött! Tror att det är ”grejen!

  Ha en skön helg!

  //Veronica

 13. Så mycket fint, du visar. Blev extra förtjust i den vackra enkelblommande rosen.
  Ha en fin helg!

 14. Den variegerte kristtornen med røde bær er til og med litt juleaktig. Fin!
  Ha en god helg!

 15. Så mycket rött du har i din trädgård. De grönvita bladen med röda bär (är det järnek) tycker jag är riktigt superläckra.
  Ha det så gott
  Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑