Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Rotvattnare till heders igen

Söndag 5 maj 2013

Vilken vindstilla och varm kväll det blev nu efter en halvblåsig söndag. (Fast i min trädgård på insidan är det alltid lä, dock inte vid sjön) I kväll var det 10 gr varmt kl. halv 8 och småfåglarna sjöng och katterna lekte kurragömma.

bild kopia 5

Det känns som mina livsandar så sakta kommer tillbaks nu efter de sista sega månaderna.  Inte bara våren och tillväxtkraften har svikit, utan min rygg och hälsa.  Idag har jag i alla fall kunnat smågreja i trädgården. Jag har bl  rotvattnat mina växter speciellt det vintergröna, nu när tjälen är borta. Bättre sent än aldrig.

bild kopia 2

Kom på att jag har en rotvattnare, en Gardena att kopplas till vattenslangen, som jag köpt anno datsumal och som fungerat utmärkt i alla år. Vet inte hur ni har det ute i landet, men här är extremt torrt. Inte ens kirskålen går att få upp utan att gå av i revorna. Det har jag aldrig varit med om förr en vår tror jag.

Rotvattnaren är perfekt när det är sommartorka, den spar vatten som går på djupet och dunstar inte när solen skiner och det blåser som idag. (Liksom den gjort nästan alla dagar i år.) Bra till buskar och träd men även till perenner och växter med utbrett rotsystem, eftersom den sprider ut åt fyra håll. Bara att reglera hur långt kopparstaven ska ned i jorden.

0

1 kommentar

  1. Här är också knastertorrt och jag stödvattnar mina vintergröna buskar och perenner och såklart bambun. den där rotvattnaren är en riktigt bra uppfinning – spelar ingen roll om den är gammal 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑