Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Rundvandring just nu

Fred. 19 oktober 2018

Dags igen för Trädgårdsfägring och veckans tema är Just nu.

Denna veckan med ytterligare skönt höstväder har jag börjat bli ganska färdig med höstsysslorna. Känns bra inför kommande vår.  Fast inatt var det frost igen.  När alla löv har  fallit ska jag ta tillvara på dem.  Har börjat lägga i pallkragarna redan.

Idag gick jag ut med mobilen  ( det är den jag bara använder numera av bekvämlighetsskäl.) Jag tänkte dokumentera lite mer kring huset och  hur vår trädgård och hus  ser ut både i sin helhet och utifrån gatan sett.  Det är sällan man ser bloggbilder som är tagna med hus och från alla vinklar.  En trädgård utan byggnad blir väldigt anonym.

Varsågod:  en väldigt massa bilder, många i starkt ljus, långa skuggor och tagna bara rakt upp och ned.

Vi har en hörntomt, så alla sidor går dock inte att fota utanför tomtgränsen. Huset är ett Modulenthus från 70-talet. Här har vi bott sedan vår ungdom och barnen var små.

Från Ljungåsvägen där vi parkerar bilen och innergården rakt fram. Trädgården renoverades för ca 20 år sedan. Då byggdes detta plank som ersatte ett tidigare  från garage till hus men som blåste ned.

nordöstra gaveln mot groventrén…som synes har jag rensat upp bland hostor och klippt kantväxten ormöga inför vintern

innanför planket är vår privata del med zon 2 Utanför är det 4-5 och är mer grön sommartid. På hösten däremot träder färgerna fram.

Vid hörnan mot Strandvägen som är vår adress är det bara ca  6 m. I NO ligger vår groventré med farstu, bänkar och tak.  T o m djävulsbusken är rödare än den brukar i år. Spireorna blir alltid gula och de matchar de kubklippta Naverlönnarna fint mot Strandvägen så här års, se nästa bild.

längs Strandvägen och runt nästan hela tomten är en ligusterhäck

Entrén sett från gatan med sina karakteristiska Feng shui klippta buxbom klot i tripp trapp trull.  Dessa har funnits i snart 20 år.


längst ned i väster finns kopparlönnen, primadonnan i trädgården, särskilt vacker på höst och vintertid

och snett mittemot min Nawakiklippta  thuja


huset sett utifrån gatan från SV-V

från köksfönstret mot samma håll

här utanför är en mysig smal veranda där vi fortfarande i oktober intar vårt eftermiddagskaffe

Här finns både krukträdgård och nedgrävda växter i grus

runt hörnet i söder är den halvt inringade innergården med plats för  blommor, sittplatser, köksträdgård och gräsyta


Oj, detta blev ett långt inlägg på min trädgård just nu.

Fler inlägg på temat hittar du här.

Ha en trevlig helg Alla!

Luna

0

9 kommentarer

 1. Kul att få följa med runt huset. Lika fräscht och välansat överallt. Låter verkligen skönt att vara färdig. Det blir jag aldrig. Här alltid nåt jag inte hunnit dela eller beskära.

  • lunasblogg

   20 oktober, 2018 at 21:40

   Tack! Njae på håll kanske. Finns naturligtvis hur mycket som helst att göra om man vill. Ambitionen går i vågor.

 2. Tack för rundvandringen! Så välplanerad och fin trädgård ni har, en lisa för själen att vara där kan jag tänka! Ser väldigt välskött ut!

  Kram Gunilla

 3. Härligt att få se din hela trädgård – med hus! Det ger en helt annat intryck när man ser hur väl planerat allt är i förhållande till huset. Mycket trevligt…..
  KRAM/Susie

 4. Tack snälla Susie!🙏🏼😍

 5. Men så trevligt Luna. Så har jag aldrig sett din trädgård förut, med hus. Det är som du säger, oftast visar man bara själva trädgården men aldrig huset. Det ser ut som ett trevligt område och ert hus med omgivande trädgård är en pärla. Att trädgården är en pärla har jag ju förstått men det var väldigt roligt att få se helheten. Det måste kännas skönt också att det mesta nu är fixat inför vintern. Och även då kommer er trädgård att vara fin med alla vackra strukturer.

  Tack för rundvandringen!

  Kram Anita

  • lunasblogg

   22 oktober, 2018 at 14:09

   Tack och varsågod Anita! Ibland får man förnya sig eller rättare visa på den mest självklara hemmablindheten. Ja idag känns det riktigt kallt i vinden och då är det skönt att bara ha lövkrattningen kvar, men alla löv har inte fallit än.
   Kram Luna

 6. Mmm det blev en lång tur trädgården runt. Men fint att få placerat in huset bland odlingarna för visst är det som du och Anita skriver – oftast visar vi delar, delar ur en helhet. Jag kommer ofta på mig med att mest visa enskilda växter till och med.

  Ha det gott i höstvädret! Kram, Carina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑