Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Så…och såvidare

Först sådde jag en massa ettåringar och annat i februari, men mycket av det tömde jag ut efter att min man fått cancerbesked. Ville inte ha en massa att se efter och det kändes plötsligt inte viktigt. Bara basilika, ätbara blad, mörk trumpetblomma och Rödmalva Malva sylvestris fick vara kvar. (Den senare blommar nu inomhus, basilikan har åkt in och ut denna konstiga vecka, Trumpetblomman behöver egentligen åter skolas om och gödslas, men står under kupa utomhus).

Inte mycket nej. Sedan ångrade jag mig i april när maken var opererad och sådde lite igen, linnétagetes, rosenskära, atlasblomma, vintesquash och zinnia m.m. De tog sig snabbt i fönstren och snart fick jag skola om. Då var det varmt ute så jag satte ut under drivhuskupa och passade med vattning.

För inte så länge sedan planterade jag ut vintersquashen och vipphirsen på friland. Då kom förstås snö och flera riktiga frostnätter. Det räckte inte med att täcka eller att ha under drivhuskupa. Det mesta gick åt skogen.

Så häromdagen denna kylslagna och pollentjocka veckan sådde jag samma sorter för tredje gången igen och ställde i fönstren fast i större krukor med planteringsjord och såjord överst. Sent ja, men skam den som ger sig. Det är ett test, inte att så så här med jord under men jag brukar ställa ut direkt i april, men väggväxthuset är för kallt nu.

Och inte nog med den sådden…. utan i veckan har jag sått i nya gräsfrö på alla kala gräsmattefläckar ’för andra gången’… för efter förra sådden i slutet av april kom en störtskur på 30 mm som sköljde bort de frön vi då sått.

Nu efter några dagars lagomregn utan alltför mycket snöblandat och hagel har gräset äntligen börjat växa. Trägen vinner.

Ha en fortsatt trevlig helg!

Luna

0

1 kommentar

  1. Ibland behöver trägen till för det ska bli något. Behöver så om en del här också men funderar på att låta bli. Har egentligen inte tid att ta hand om’et sen. Vackert grönt gräs har du fått i varje fall 🙂

    Ha det gott! Carina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑