Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Saknaden

Söndag 27 april 2014

I år är en av de vackraste vårar  i mannaminne. Liksom förra sommaren var, är nu även våren underbart solig, prunkande och lagom varm.

bild 2

Ändå är det tungt och vemodigt.  För dig som inte vet så omkom vår son hastigt i en älgolycka förra sommaren. Idag skulle det varit hans 38:e födelsedag.

Jag känner som att vädergudarna ändå har förbarmande med oss,  hans fru och barn, broder, måg och son och vi kan prata öppet om alla känslor kring detta nu.

Ändå gör det så ont och saknaden är fruktansvärd. Det är det värsta att han inte längre finns ibland oss. Saknaden! Han kom nästan dagligen hem till oss. Han hjälpte mig med allt möjligt  i trädgården både praktiskt och med tunga lyft, särskilt nu på våren.

Den dagen jag låg på BB, detta Drakens år 1976, var det snöstorm fast vi varit på landet och vårstädat i T-shirt dagen innan. Så oförutsägbart och föränderligt livet är!

Han var en Drake på besök ett tag på jorden, men flög vidare mitt i livet för något annat. Hans hustru tackar sin gud för barnen han efterlämnade. Ingen kan någonsin ta över det faderskapet.

bild 4

Idag plockade jag lite blommor från trädgården och satte i hans Minneslund på S:t Sigfrids griftegård i Borås. Det är en av Sveriges vackraste kyrkogårdar av landskapskaraktär, men idag tog den nästan andan av oss.

bild 3

bild 5

0

15 kommentarer

 1. Jag tänkte på dig i dag när jag hade min son med sin lilla familj här på besök under helgen – hur skört livet är och att vi aldrig vet hur det kommer att gestalta sig. Vilken tröst ändå att få ha sonhustrun och barnbarnen på nära håll även om jag förstår att saknaden efter din son är gigantisk.
  Stor kram från mig till dig !
  Isa

  • Tack Isa!
   Jag blir så rörd när jag hör att andra tänker på mig. Bloggvärlden är fantastisk.
   Så när jag läste reportaget om dig i Bostads Kuriren häromdagen var det som läsa om en kompis. Jättetrevlig läsning! Grattis!

   Stor kram från Luna

   • Hade ingen aning om reportaget i Bostads Kuriren – är det något man kan läsa på nätet eller har du möjligen tidningen kvar ?
    Kram
    Isa

    • Ja på Borås kurirens hemsida visas numret med dig på första sidan för vecka 17 och sid. 6 följer text och bilder. Inköpt material antagligen.
     Jag skickar gärna tidningen om jag får din hemadress. Jag mailar istället så kan du maila tillbaks din hemadress där ( för säkerhets skull)
     Kram Luna

   • Hej igen vännen !
    Min mailadress är isastradgard@hotmail.se
    Har letat efter din på bloggen men hittade den inte så du får gärna prova igen !
    Tack snälla för hjälpen !
    Isa

 2. Peter Söderberg

  27 april, 2014 at 22:29

  Vi känner så starkt med er denna dag liksom många andra dagar. Sköt om er och ta hand om de små. Kramar från Marie Anne & Peter ifrån Prag!

 3. Båda bilderna var verkligen fina till det du skrivit.
  Jag tänkte på Körsbärsdalen i Bröderna Lejonhjärta då jag såg första bilden och din rubrik. Vad skönt att ni har varandra.

 4. …även den vackraste dagen, kan man känna sorg och vemod, det är nästan som om sorgen blir ännu starkare då, när vi minns och saknar, när det är så vackert runt omkring oss…
  Känner så med dig!
  Varm kram Gunilla

  • Tack Gunilla! Ja, så kan det vara. Just den dagen han gick bort var den första riktigt vackra dagen på en låång vacker sommar. Först kändes det som ett hån, men det var nog bra att vädret ändå var så fint istället för regn och kyla.

 5. Luna … en stor varm kram till dig!

  • Tack Anita! Det kändes verkligen som en äkta varm kram.
   Hoppas allt är bra med dig. Har inte sett några inlägg från dig på länge.
   Kram Luna

 6. Det er så hjerteskjærende trist. Barn skal ikke dø før sine foreldre. Og ikke fra sine barn.
  Klem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑