Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Sedan sist

Fred.13  juli 2018

Detta är sommaren man aldrig glömmer. Den  bara fortsätter fast den var extrem tidig och trots torka bara växer på och  ger massor av bär, grönsaker och frukt. Allt utom gräs  trivs här nu.

Sedan Tusen Trädgårdar, samt förra veckans reportagefotografering för trädgårdsmagasin är gjord och en annan trädgårdsvisning  för Borås trädgårdssällskap i veckan … har lugnet infunnit sig.  Men gud så varmt det är. Orkar knappt kolla datorn ens.  Här kommer iallafall en massa bilder nu.

 

inspirationsträff med Borås Trädgårdsällskap

Förra tisdagen var  ett reportageteam här för att fota och intervjua mig .  Duktiga Josefin Widell Hultgren ( @josefinfotograf) och Monica Strandell jobbade intensivt under många varma timmar och var mycket inspirerade av mina Feng Shui tankar för trädgården.

Detta team vet hur ett bra heminrednings- och trädgårdsreportage ska göras. Det har inte hänt att något reportage de gjort inte blivit sålt. Det kan även gå utomlands. Ska bli spännande att se var reportaget hamnar, nästa år antagligen vid denna tid.

Av dem fick jag också  frågan vad besökare hos  mig tycker. Så jag gör en sammanställning nu i efterhand på det mest gillade och som gav följdfrågor på Tusen Trädgårdar.

Mest omtyckta rabatten: den  i olika nyanser av grönt i No

mysigaste rummet: Sittaltanen i form av en brygga ut i växtligheten…..

…..och lilla köksträdgården med sin frodighet särskilt hallonen i pallkrage gillades

flest frågor: kopparlönnen Acer griseum i vänstra hörnet som snart börjar flagna och lysa som eld i motljuset

finaste sommarblomman: atlasblomman Clarkia

ovanligaste vintergröna: koreansk dvärggran Abies Koreana ’Icebreaker’

en annan intressant: Kanelrhododendron

förundran över: innehållsrikedomen på liten tomtyta, de många sittplatserna  och  öppna ytor däremellan

Den söndagen var det extra många sittplatser med tanke på att trädgården öppnade för trädgårdscafé då.  Vi ska istället införskaffa två gungstolar till denna amerikanska veranda utanför köket och byta ut vissa grupper sedan.

Uppskattat: bekväm och lätt tillgänglig trädgård för alla

Damernas favorit: de stora böljande  blomsterrabatterna i färgtema efter väderstreck, tyvärr blommade inte de låga rosorna just nu pga vissa fyrbenta.


……Infattningshäcken av måbär

samt kompositionen av krukarrangemang  med både vintergrönt, perenner och sommarblommor

och detta får bli mitt bidrag till  länken Trädgårdsfägring

 Trevlig sommarhelg Alla!

Luna

 

 

 

 

 

 

0

3 kommentarer

  1. Det roliga är att igår tittade jag på en trädgård på Facebook som var bland det färggrannaste och blommigaste jag sett, älskade den! Sen ser jag bilderna på din trädgård med dom gröna rabatterna och älskar dom!! Och är otroligt avundsjuk och vill ha båda!!!
    Min slutledning är att det inte är typen av trädgård som är det viktiga, utan stilen och smaken när någon har lagt ner en massa kunnande och jobb i sin alldeles egna plätt på jorden. TACK!
    KRAM/Susie

  2. Fin visualisering av besökarnas favoriter. Grönt är ALLTID skönt och vinner i längden har jag en känsla av.

    Kram, Carina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑