Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Sensommarfeeling

Oj vad fort tiden går! Snart är sommaren över, men denna tiden är ganska vilsam ändå tycker jag. Särskilt nu som pensionär då man lever ett tämligen kravlöst liv och mannen är oväntat pigg för närvarande. Vi kan sova länge på morgonen, sitta och läsa eller lyssna på musik i timtal, se på tv mitt på dagen ( det sista gäller dock inte mig)

Han har fått tillbaks sin humor, även med en viss galghumor. Tex om folk har frågat hur han mår så ska jag säga att har de inte sett hans namn i någon dödsannons så är det bra.

Eller så kan han skicka sådana här bilder till sina vänner med underfundig humor.

Kanske ligger det lite sanning i för han vill aldrig åka någonstans utan bara vara hemma, kanske blir det bättre efter att de två bråcken är bortopererade. ( Obs. utflykterna jag skrivit om görs med väninnor och son). Jag känner inte direkt heller för att starta upp något nytt härhemma för tillfället, men det kan snabbt ändra sig. Just nu är jag ganska lat men är alltid sugen på att göra roadtrips och få ny inspiration.

Det går absolut ingen nöd på oss här hemma och i trädgården. Barnbarnen kommer hit då och då och vi kan gå ut på restaurang igen. Han sköter disk, vattning och finputsar häckar och buskar, lite lättare grejer.

Förra inlägget skrev jag att jag inte kommit igång med bokläsandet. Det har jag nu och jag måste bara tipsa om en superbra bok med blomstertema i förgrunden. Varje nytt kapitel illustreras också med en blomma och varje blomma har en betydelse.

En annan sak jag kan tipsa om är att fylla en udda strumpa med kattmynta och du har plötsligt världens bästa kattleksak.

Den får ingen annan ta.

’För övrigt är det mycket frodigt efter allt regnande vi haft på sista tiden.

Ha det gott alla!

Luna

8+

2 kommentarer

  1. Vilken fin ljusglimt du ger av tillvaron, även om det har kommit massor av nytt regn sedan du skrev detta inlägg. Du må tro att jag tyckte det var roligt att finna ditt blogginlägg när jag googlade på Sjuntorp. Glad över att hade fler bilder som visade mer av det underfundiga och annorlunda hos det härliga paret.
    Kram!

  2. lunasblogg

    18 augusti, 2021 at 23:02

    Tack Anni! Jag blev själv lite förvånad när jag såg att du hade hittat mitt inlägg om denna trädgård. Hade glömt bort det helt, men nu minns jag väl den överdådiga fikan i deras kök, gästfrihet och annorlunda tankesätt. Det var lite regnigt den dagen så besökarna fick traska in där altanvägen, låna toa och sitta länge med både släkt och okända.
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑