Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

September

Fredag 27 september 2013

Sköna, Underbara September är som att stå med ett ben på land och ett i sjön med sommarkläderna på.IMG_5664

Den ena foten står på en solig, vacker strand och den andra i det kalla vattnet, men inte värre kallt än att det är skönt.

Så plötsligt tappar vi balansen och faller i vattnet. Då känns det på riktigt. Kläderna förlorar sin spänst och hänger slakt. Det dröjer ett år innan vi står så här igen och försöker balansera mellan årstiderna. Däremellan är vi antingen i vattnet, tar oss upp eller är mitt på sommarängen känns det som.

IMG_5994

Denna veckan har min trädgård balanserat mellan sommar och höst. Jag vet inte om blomsterprakten här ska ha slaknat över natten eller inte. Jag stretar emot och vidtar stödjande åtgärder, tar in, ställer vid väggen, täcker med väv, men jag tänker på knopparna som inte slagit ut, på de som var som vackrast nu, blommorna som inte kom in i vas.

bild kopia

IMG_6640

bild

I Natt hände det. 6 minusgrader. SUCK!

Läs mer om hur andra ser på månaden September i länken  Blommig Fredag, Bland Rosor & Bladlöss.

Trevlig Helg!

Luna

17 kommentarer

 1. Vilken klockren liknelse! -6 låter onekligen kallt. Ska bli spännande att se om vi har haft frost hemma i trädgården. Här på Gotland är det fortfarande frostfritt.
  Kram Hélena

 2. Ja, det har vært en fantastisk september. Frosten kom her også i natt, så det ble brått nesten vinter på et øyeblikk. Flotte bilder du har tatt!

  God helg!

 3. Vilken jättefin tolkning av september, att balansera mellan årstiderna. Men minus 6! Hu så kallt. Här hade vi minus 1,4 igår natt, jag tyckte det var kallt.

  Önskar dig en fin helg!

 4. Jag älskar också september för alla de vackra färgerna och den klara och krispiga luften. Och ibland som i år, dröjer sommarvärmen kvar. Underbara foton!

 5. Underbart beskrivet….klockrent ut sagt…=)
  Trevlig fredag !!!

  Kram Ninni

 6. Oj blev det så kallt! Bilderna ser ändå rätt somriga ut, men så är det ju i september. Vackra bilder.
  Trevlig helg!

  • Vattenbilderna är inte tagna nu. De var bara för att åskådliggöra tanken om att ha en fot i vattnet och en på land. För övrigt har vi haft ovanligt mycket sommarkänsla här i september, inga höstfärger alls nästan,men nu kommer nog allt på en gång. Kram

 7. Härligt med så fina blommor i vasen nu.
  Fin tolkning.
  Ha en fin fredag
  kram Meta

 8. Brrrr. så kaldt på morgenkvisten! Jeg orker ikke styre med å dekke til sarte blomster heller. De får klare seg som best de kan. Nydelig bukett! Ha en fin helg 🙂

 9. Vilken härlig tolkning!!
  Ha en underbar dag!!

 10. Minus 6 grader lät kallt! Brrr! Här var det första ordentliga frosten i går, men bara en halv minusgrad. Tycker om din liknelse med att balansera mellan årstiderna, visst känns det så ibland? Hoppas du får en bra helg med skön septembersol! Kram Kristina

 11. Vilka härliga – och somriga bilder. Jag blir nästan (men bara nästan) sugen på att ta ett dopp 🙂

  Ha en fortsatt fin helg!
  tamara

 12. Underbar tolkning och underbara foton. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑