Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Sista augusti.

Måndag 31 augusti 2015

Vilken tur att datorn fungerar idag efter flera dagars krångel, precis innan sommaren övergår i höst.

Ville visa lite bilder från nu trots att här är rörigt som aldrig förr. Vi håller på med renovering och underhåll av hus och trädgård. Sittplatser är utplockade, krukor överallt, stegar målarpyttsar, makadam, såg och spadar överallt.

renovering2

Nu går de gamla högarna med extra plattor och marktegel åt. De som legat i 15 år. Man tager vad man haver.

stege

Nytt virke och ny färg. Jag menar samma Demidekk eggvit.

Jag gnällde förut på att det inte hade regnat på jättelänge. Det har det verkligen gjort nu. Med besked och massor av avbrutna blommor på köpet.

vitt

…… men många blommor tar ny sats

 stanwellperpetual

Stanwell Perpetual tex

karleksort

Det som inte hunnit slå ut gör det nu. Fast jag måste säga jag gillar när kärleksörten inte är utslagen också.

sorabatt

sorabatt3

fontan

present

Gillar också överraskningar. I morse hade hantverkaren gjort en present av spillvirke till mig. Gillar du den, får du den sa han.

Om jag gör. Jag har aldrig sett en sådan blomkruka förut. TACK!

aug

Godnatt! Imorgon är det september och det ska regna mycket igen.

belysttrad

Ha en bra vecka!

Luna

 

0

7 kommentarer

 1. Vi ska få regn imorgon har dom hotat med. Jag vill inte ha tillbaka julis slagregn dock. Nu när trädgården hämtat sig efter att ha blivit nedslagen. Men torrt är det så vatten behövs. Din vita rabatt liknar min vita. Och den hantverkaren är värld en eloge … vilken snygg kruka av spillvirke. Tycker du har mycket fint som blommar. Och tänk så nöjda ni ska bli när renoveringen är klar 🙂

  Ha en fin första septemberdag!

  Kram Anita

 2. Så många fina bilder, grönt och fräscht! Här har torkan slagit hårt eftersom trädgården ligger på sandmark. Mycket är gult och perenner har vissnat i förtid. Det blir liksom höst på en gång.
  Glad för regnet som kom inatt 32 mm.
  Vilken rar snickare! Kanske du pysslat om honom lite också med nån fika eller så…
  Allt gott
  Anette

  • lunasblogg

   1 september, 2015 at 14:26

   Tack, lite har vi ju vattnat förstås innan regnet kom. Här är också sandmark vilket namnet Sandared antyder, men här är väldigt grönt runtomkring ändå tack vare ån och sjön.

   Jo, snickaren får kaffe två ggr om dan med hembakt de flesta gånger. Lite måste man fjäska när det ena ger det andra vad gäller merjobb. Han är glad ändå soo far, fast regnet varje dag sätter käppar i hjulen för oss.

   Ha det bra!
   Luna

 3. Peter Söderberg

  1 september, 2015 at 19:39

  Ser fint ut och kommer säkert att bli toppen när hantverkarna är klara. Sänder soliga hälsningar från ett 26 gradigt / underbart Marbella där vi njuter i två veckor. Hälsa Jan. Kram Majan & Peter 😎☀️👍

 4. Tänkte wow när jag såg krukan och funderade på om du kanske, kanske möjligtvis hittat den på Rångedala 😉 Var rädd om den snickaren. Hantverkarrelationer är viktiga har jag märkt 🙂

  Dina planteringar är vackra, kikar lite extra eftersom jag precis läste kommentaren hos Marta om perenner. Blir extra nyfiken då.. Du ser ut att ha en fin balans mellan tuktat, otuktat, lite yvigt och mera strikt. Men hur får du den där vita, ulleternell?, att växa så kompakt? Den tyckte jag var stökig, skräpig och bara allmän pest frampå sommarkanten.

  Kram, Carina

  • lunasblogg

   1 september, 2015 at 22:25

   Tack. Ulleternell vill ha lätt jord, väldränerat men inte för torrt. Passar i vår sandiga jord med upphöjd rabatt. Är fin till långt in på senhösten.
   Kram Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑