Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Hageleländet, sista delen förhoppningsvis

1  juni  2014, söndagkväll

För dig som läst om ovädret som drabbade oss i går vill jag bara visa en bild till tagen i kväll i naturslänten mot ån. Det har alltså varit jättesoligt och nästan åskvarmt här idag igen, men tror du hagelmassorna som kom igår har smält? Neej!

Så här ser det ut i slänten på andra gatan i kväll. Smutsiga kompakta och flera dm tjocka  ismassor av stora hagelkulor på båda sidor av promenaden. Vilken kraft vattnet kan ha!

Jag har aldrig varit med om detta fenomen av sommarvärme och iskyla på samma gång. Vill du se mer, gå in på mina senaste inlägg om åskovädret.

bild 2

 

0

2 kommentarer

  1. Otroligt, vilka mängder! Har aldrig sett nåt liknande. Hade rejäl hagelskur här i fjol med hagel stora som hasselnötter. De fullkomligt mosade salladen och gick som kulor genom bön- och ärtbladen. Det var deprimerande att se, men allt hämtade sig på ett par veckor.
    /Anette

    • Ja, det värsta jag varit med om. Det tog många timmar att städa efter förödelsen, klippa bort massa trasiga hostor, tvätta altaner och trappor, stötta opp perenner. Inte ett salladshuvud finns kvar, bara slamsor. Suck!
      Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑