Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Sista maj med hagelslut

 

Lörd. 31 maj 2014

HAGEL1

Idag på min födelsedag var en trevlig dag! Jag fick välja  vad vi skulle göra. Inga åtaganden bara ’vara.’  Först  i morgon är det familjemiddag.

(Ett av det bästa: Emma barnbarnet, 4 år i sommar, ringde till mig för första gången själv och sjöng en hipp, hipp hurra sång för mig, trots att vi syns i morgon. Huur glad kan bli  som farmor?)

(Ja, idag alltså.) Luncha i Göteborg och ett besök på Botaniska i lugn och ro. Jag älskar att gå där  och fotografera.  I år är temat på Botan Japanska trädgårdar. Passar mig som handen i handsken. Det pågår från 26 april- 14 sept. och inleddes med en körsbärsfestival. Mer om Botan och Japanska året 2014 en annan gång.

I alla fall efter vi kommit hem gick jag ut en sväng en stund i trädgården för att gräva ned några saker och J tog båten ut på sjön, men han kom hem fortare än anat och han frågade om jag kollat in himlen? Nej, det hade jag inte fullt upptagen som jag var, fast jag hade ju hört att det mullrat. Ja, ja det går snart över tänkte jag.

Men tji jag fick! Vilket oväder! Och så fort det kom! Hann knappt in.

Åskan rakt över och haglet fullkomligt vräkte ned i stora hårda kulor som pottekulor  och inte nog med det. Ovädret varade länge, länge och har inte ens nu i skrivande stund på något sätt smält. Blev en sen middag, fast vi var glada att slippa sitta utomhus och äta.

Kolla här!

HAGEL2

HAGEL4

Undrar hur det gått med alla blommor!

 

 

0

4 kommentarer

 1. Nej men! Det var det värsta. Håller tummarna för att alla din växter klarade sig. Men växter är ju som tur är tåligare än man tror. Och grattis i efterskott förresten. Vi fyller nästan samtidigt, jag fyllde i fredags. Då regnade det hela dagen men vi slapp hagel. Trots hagel låter det i varje fall som om du fick en fin födelsedag.

  Ha en fin familjemiddag idag!

  Kram Anita

  • lunasblogg

   1 juni, 2014 at 11:02

   Grattis själv! Lite speciellt att vara majbarn, inte sant?
   Tyvärr var det ingen vacker syn som mötte oss i morse. Har precis gjort ett inlägg om det.
   Maken städar och skottar altaner och gångar nu.
   Ha en bra dag du med.
   Luna

 2. Gratulerer med i går, og med det nye bloggdesignet, som har blitt riktig delikat 🙂
  Skummelt vær! Plantene klarer seg nok, bare du ikke har trepeon eller silkepeon i full blomst…

  • lunasblogg

   1 juni, 2014 at 10:56

   Tack! Nej jag har bara en bondpion som blommar nu. Den hänger visserligen trist. I blogginlägget idag kan man se hur det ser ut här på morgonen hos mig
   Ha en bra dag!
   Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑