Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Sjusärdeles fartfylld underhållning.

Fredag 18 januari 2013

Veckan som gick handlar inte om trädgård, men om annan energi.

Hjälp vad tiden går fort. Det gäller att göra något speciellt för att minnas vart den tog vägen, tiden alltså. Denna veckan var jag i alla fall och hörde (och såg) Gunhild Carling & Carling Big Band Jazzvarieté här i Borås. ( Du vet skånskan som kan spela på tre trumpeter samtidigt) Det är femte året familjen Carling  gör en januariturné i Sverige,  t o m Gunhilds barn medverkar numera.  Jag har sett varietén tre år i rad nu. Det är årets höjdpunkt vad gäller live underhållning, tycker jag.

image.aspxVarietén blandar supersvängig 30-40 tals musik och sång, dansuppvisning med världskända Harlem Hot Shot gruppen, akrobatik, jonglörer m.m. Allt serveras i ett fartfyllt tempo på 2,5 tim. med mycket humor, lek och värme. Variéten är också ett måste för dig som gillar retrokläder.

Gunhild Carling sailor

Underbara Gunhild från Stockamöllan och proffsiga lindhop dansarna (två av dem är från Borås ) byter scenkläder hela tiden. (Gunhild har också en blogg som heter Retro Style, där hon ger tips på musik och klipp från genren swing & sweet)

gunhild-carling-250

De spelar i Karlstad  den 19 jan ,  Göteborg konserthus 20/1,   Ystad 23/1,   Jönköping 24/1 ,  Norrköping 25/1,  Uppsala 26/1  och Stockholm den 27 januari. Har du tur finns det biljetter kvar. Här ett klipp från Youtube! från en annan inspelning med Carlings och dansarna.

Energikick, som jag varmt rekommenderar. Passar alla åldrar och smakriktningar.

Trevlig helg! Luna

1 kommentar

  1. Gunhild är så speciell! Vi var på en julkonsert där Christer Sjöström och Lotta Engberg skulle vara huvudartisterna och Gunhild mera som en sidekick men det var hennes show. Jisses en sån sprudlande och sprakande kvinna. Både musikaliskt och som person. One of a kind.

    Kram

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑