Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Borta med vinden.

Sönd. 6 dec. 2015

Andra advent

adventstjc3a4rna

Nu är tredje dagen det stormar och ösregnar.  Igår skrev jag på Fb:

– Det enda jag gjort utomhus idag var att plocka i ordning lite kringblåsta grejer och julpynt, men vart i hela friden har presenningen  till utemöbeln tagit vägen? Det var en sådan där stor vit plasthuva fast satt på matmöbeln intill väggen under tak på köksaltanen. Jag har letat överallt. Är det någon här i trakten som sett den komma farandes på Strandvägen?

Om jag har någon bild att visa? NEJ, det regnade sanslöst och blåste så jag knappt kunde stå uppe. Ungefär så här såg den ut i alla fall.-

UnknownIdag är det likadant.  Ån är redan översvämmad. Vart ska det sluta? Har förresten glömt att leta i ån. Ja då är den i så fall långt ute till sjöss nu. Sådan fart som ån har nu.

DSCN6493

Ha en bra söndag!

Luna

 

 

3 kommentarer

 1. Nej men … ja den den där blåsten har allt ställt till med mycket. Här har vi klarat oss hyfsat bra. Ån ser hotande ut, jag hoppas den inte riskerar att svämma över. Trist med det fina skyddet över möblerna. Det är nog dessvärre som du skriver i din rubrik … borta med vinden.

  Önskar dig en bra vecka med mindre av allt, blåst, regn och högt vattenstånd!

  Kram Anita

  • lunasblogg

   7 december, 2015 at 22:04

   Nej idag var det sol och fint som en vårdag ,men skadorna är stora efter översvämningarna, särskilt i Mark där det föreligger risk för bakterier i vattnet. Sjukhuset där tex har idag fått skicka hem patienter som skulle opereras eller genomgå inre undersökningar. Samhället är sårbart.

   Ha en fortsatt fin vecka
   Luna

 2. Skulle jag se den fara över huset säger jag till 🙂
  Här börjar vattnet också fylla på, men grundvattnet var lägre än nånsin i höstas så mycket regn behövs. De gamle säger här att det inte fryser förrän nivåerna är återställda. Vet inte vad jag ska tro om det.
  Idag har det i alla fall slutat blåsa.
  Allt gott
  Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑