Äntligen är växtsäsongen igång … tänker vi…så länge som vi väntat. Eller hur? Men aldrig blir man riktigt nöjd för trädgården är aldrig finare än ’imorgon’ i ens tanke.

botaniska lite sent i år…

Supertorrt, iskalla vindar och nätter, allergiproblem, sparsamhet med vatten, trötthetsanfall när åldern tar ut sin rätt, kånkande fram och tillbaks med växter och otåligt väntande på att få ner allt i jorden eller att åtminstone få lite regn. Tänk om det blir som sommaren 2018, när man nu lovat visningar och allt. Ok, det drabbar alla lika nästan… fast Sandared är sandigt och mitt tålamod är dåligt på våren.

dammigt värre…
väntetid.

Mycket pockar på ens tid så här års trots pensionärsliv. Glad för de lugna stunder som går till trädgård och då bitar faller på plats. Här nyoljat golv och möblerna ute. Dock en son som gjort, tack och åter tack.

lite blommor gick att få ihop till sonens grav…

Sipporna blommar som bäst både i naturen och här. Det är kolossalt mycket vitsippor överallt i år.

Dubbla hos mig
Blå vitsippor hos mig
Trollius laxus

Sippsmörkål, blek smörskål från Botaniska Gbg, ny för i vår.

backsippa
ormöga som kantväxt
rosenrips …

Tulpaner i startskottet, många har lidit av torka och rådjur dock. Jag hade många fler tulpaner förr, fast det kommer ju i omgångar förstås. Tycker alltid det är knöligt att få ned dem på hösten i den överdådiga växtlighet som är då. Alltså ingen parkplantering av lök här, utan lite här och där. Satte inte heller många i krukor förra året och tur var väl det så torrt som det varit hela våren.

’Parrot king’ papegojtulpan
uppkäftiga Tulipa ’Sprying’

Mer en annan gång! Ha det gott!

Luna

8+