Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Smyger in lite reklam

Söndag 14 juni 2015

Förut tänkte jag att på min blogg ska det inte förekomma någon reklam överhuvudtaget. Det håller jag på att frångå mer och mer. Men bara gällande det jag tycker är verkligt bra och jag är ganska kräsen, dessutom ekonomiskt lagd. Det kan ofta vara en svår kombination.

Sedan flera år har jag haft en lokal liten grossistfirma som säljer plantor och blommor. De började med direktförsäljning på helger i närsamhället Olsfors, men har nu utökat försäljningen till 4 dagar i veckan. Familjeföretaget heter Lasses Blommor. Det är framförallt Lasses fru och en son som har direktkontakt med oss kunder som hittat hit.

För det första är priserna jättelåga och utbudet blir bara större och större. Dessutom är Lasses fru supertrevlig och världens snällaste.

Vet du vad hon gav mig idag när jag varit där och köpt på mig lite nytt till trädgården?

gerbera

 

Jo just det. 15 st fina Gerbera i en låda. Jag brukar ju köpa blommor där, ( ja, jag köper även på andra ställen för rättvisans skull) men jag blev så glad för tanken. Visserligen sa hon att jag behövde skära ned dem en bit, men av erfarenhet vet man hur länge Gerbera  står sig.

Så glad jag blev!!! Nu pryder de flera vaser inomhus.

Men vad var det jag köpte då idag. Vi gör en titt i skottkärran. Bara utomhusväxter, kanske svårt att se i det starka ljuset.

karra

En stor palm 200 kr, en stor terass ros Isla 50 kr, en jättestor svartvit digitalis Double Beauty 50 kr, en chokladblomma med massa knopp 10 kr, en lila kanna 10 kr, 2 sexpack orange tagetes. 10 kr för 6 st. Summa: 340 kr

Rosen valde jag som inte riktigt utslagen, men med mycket knopp. Återkommer med den senare.  Den kraftiga digitalisen har en vissnad blomstängel, men förstås har den nya på gång, varav en som är långt gången. Vit svarta blommor är min passion. Yin och yang.

 Kolla in växtetiketterna. Så läckert.

digitalis

 

Här är palmen. Den döljer ett grenuttag i väggen bra. Det var själva tanken. Till mitt hus passar inte moderna loungemöbler , så jag håller fast vid min gamla  rottingmöbel, som jag älskar. Hinner jag, ska jag sprutlackera om soffan till midsommar. Vi har satt upp nya energibesparande elvärmare i takutsprånget . Kan kanske behövas denna sommar. Fast i fredags åt vi middag ute på den andra köksaltanen sent . Inte i igår. Då regnade det på kvällen, men det var ett välgörande regn. Och idag blåste det kallt igen. Fram och tillbaks är vädret.

palm

elvarmare

sittp.

Här har vi ett uterum i två etage som avdelas med en halvcirkelformad trappa i två steg. Där står alltid krukor som mjukar upp. Det är två fika-mat platser, en Sunken garden och en i övre nivå, allt för att parera sol och skugga efter behov.

rundeltrappa

Här en bild från förra sensommaren när trädet ger skugga också. I år har inte Rönnsumaken slagit ut riktigt än. Det är sent!

insida2

Nu den första frösådda Linné tagetesen som slagit ut i helgen. Den vackraste Tagetesen enligt mig.

tagetes

Och ljuset fortsätter att vara magiskt. Många färger finns här av akleja, men här den mörkblå. Den gör reklam för sig själv.

aklejorbla

Ha en bra vecka inför stundande midsommar

Luna

3 kommentarer

 1. Oj, så mycket du fick för pengarna! Får lägga detta ställe på minnet. Åker förbi i krokarna några gånger om året.
  Ser redan ut som högsommar hos dig. Så frodigt och fint.
  Önskar fin midsommar redan nu
  Anette

  • lunasblogg

   15 juni, 2015 at 19:26

   Tack Anette!
   Det tycker jag du ska.
   Lasses blommor har tyvärr inte öppet jämt. Mitt i sommaren från någon vecka efter midsommar till mitten av augusti är det stängt, liksom ett par månader i början på året. Men det är möjligt öppettiderna kommer att ändras.

   Fin midsommar till dig också.
   Luna

 2. De små kan man gott göra reklam för! De har ju inga ”muskler” som större företag har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑