Måndagen den 28 maj

I helgen var det premiär för Sofiero slottsparks rhododendronveckor. De pågår tre veckor från 26 maj fram till den 17 juni. Då blommar tiotusentals rhododendron och azaleor. Doften från Guldazalea och det silande ljuset i dalen med Danmark helt inpå är magiskt.

Jag och maken var där i fredags 25 maj när vi ändå besökte våra hemmamarker för att fira rubinbröllop. Sedan vi träffades för 40 år sedan har jag lärt känna den delen av Skåne genom svärföräldrarna i Mölle och sedermera hyrde vi fritidshus i Arild. Nu finns inte den naturliga länken kvar men vårt hjärta hör fortfarande till NV Skåne både sommar som vinter.

Vi brukar inte missa att gå Landborgpromenaden på gräddhyllan ovanför Strandvägen i Helsingborg

… eller Ransvikstigen på Kullabergs naturreservat

… eller mycket annat. Det får jag skriva om en annan dag.

Missa inte trädgårdshelgen 1-3 juni. (Jag kan nämna att min svärmor hade både persikoträd och vindruvor, blåregn och Japandal och en hejdundrande utsikt mot Danmark i sitt örnnäste vid naturreservatet. Tyvärr såldes fastigheten, för ingen av  oss ungdomar hade tid och ork att ha så stor trädgård. Synd kan man tycka nu. Det var en gång en enastående trädgård,  en riktig visningsträdgård.)

0