Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Sol eller skugga

Tisd. 11 juli 2017

Ovan vid starkt morgonljus och starka dofter så jag drar mig till skog och trädgårdsskugga som den något allergiska person jag är. Får nog klippa ned lite av de höga  blommande dekorgräsen idag.

 

 

 

 

 

 

 

0

5 kommentarer

 1. Skogen var trolsk och lockande 🙂 Vatten, sval skugga och frodig grönska är väldigt lockande ibland. Jag brukar ’fly’ till havet för där är absolut minst gräspollen just nu. Vad är det för gräs/växt som växer vid stammen i bilden med hostan?

  Kram, Carina

  • lunasblogg

   12 juli, 2017 at 22:11

   Mm, man vill ha både det ena och det andra. Igår morse hade jag dock suttit precis vid stora bestånd blommande calamagrostis och lavendel och intagit min frukost för jag ville lyssna på humlesurret. Därpå följde en himla huvudvärk och nästäppa. Annars brukar jag inte klaga.
   Jo, du undrar vad det silvriga är på bilden? Hör och häpna…det är ett konstgjort gräs bakom fontänen. Det har stått där nu i flera år året runt och jag gillar det. Det var svindyrt men ser naturtroget ut, man måste känna på det för att förstå bluffen. Vissa säger – men Luna då inte trodde vi om dig att ha fuskväxter, du som håller på med Feng Shui och allt.
   Jodå jag ser det som en installation.
   kram Luna

 2. Vilka vackra bilder. Älskar bilden med bänken där blomsterbuketten ligger. Och bilden under med vattnet som stilla flyter fram. Trolsk och vacker. Som tur är behöver jag inte fly då jag har sluppit allergi. Men att fly till den vackra trolska skogen skulle jag ändå inte ha något emot.

  Kram Anita

 3. lunasblogg

  12 juli, 2017 at 22:18

  Tack Anita! Ja, det finns en promenadslinga utmed Sandaredsån i skogen som är otroligt vacker året runt. Det är inte alla dagar jag behöver fly utan bara när jag suttit nära blommande gräs.
  Ha det gott!
  Kram luna

 4. Vackert, och den lilla ån är verkligen stämningsfull. Otur att just du ska ha gräsallergi. Det borde bara drabba de med inomhusintressen.
  //Helene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑