Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Tillbakablick

Fredag 22 augusti 2014

Inte bara årets månader är olika. Åren är inte heller lika varann  i trädgården. Ena året är vissa växter bättre än t ex året innan. I Feng Shui växlar flödet mellan Yin och Yang som vågrörelser och ebb och flod. När det blir för mycket eller lite av det ena eller det andra övergår energin alltid i motsvarande.

När hösten kommer påverkas vi också . Är du en västmänniska dvs pigg på kvällen och hösten välkomnar du oftast mörkret, fast det ändras lite med åldern det med. En östmänniska mår oftast bäst på våren och morgonen och tycker kanske hösten är en tråkig tid.

I år tycker jag som höstmänniska kanske att min vår- och sommarträdgård var vackrare än den är nu.  Annars brukar jag tycka att den är finast på sensommaren. Jag vet inte. Vad tycker du?

Maj 2014

majrabatt

 

Juli

blålilarabatt

Augusti

augustirabat

 

 

augflor

 Nästa gång beskriver jag vilka växter som skött sig bäst i sommar.

Trevlig helg!

Luna

 

 

0

6 kommentarer

 1. Peter Söderberg

  22 augusti, 2014 at 18:36

  Vilken fantastisk trädgård ni har. Här på västkusten är det både blåsigt och regnigt. Vi hoppas på en brittsommar inom kort. Ha en trevlig helg och hälsa J. Kram Majan och Peter

  • lunasblogg

   22 augusti, 2014 at 19:24

   Tack. Det önskar vi också, det bara regnar och regnar nu.
   Ha en trevlig helg ni också
   Kram Luna och Joe

 2. Du har en makalöst vacker trädgård. Och den är vacker under alla årstider. Majbilden är helt fantastisk. Så där prydlig med vackra ”växtbollar” som det är tidigt på våren. I juli är det mera frodigt och färgkombinationerna är härliga. Lite svala och sköna färger för att svalka den heta sommaren vi hade 2014. Och så kommer augusti då kvällarna blir mörkare och behöver lysas upp av vita blomster och silvriga blad. Vidjehortensian är härlig (gissar jag i varje fall att det är). Och samtidigt blommar solhattarna som bäst.

  Tycker din trädgård är otroligt fint planerad, det finns något att njuta av hela tiden. Men jag måste nog erkänna att jag föll lite extra för majbilden 🙂

  Ha en fortsatt fin helg!

  Kram Anita

  • lunasblogg

   23 augusti, 2014 at 23:09

   Tack snälla Anita!
   Det är bra att jämföra bilder under sommaren. Det är lätt att bli hemma blind annars. För att inte vara en växtsamlare utan ha en ordinär trädgård är jag nog rätt nöjd ändå. Inser att jag inte kan ha allt i trädgården, men det händer alltid något här och det är tämligen lättskött.
   Ha en bra fortsatt helg!
   Luna

 3. Ja, din hage er vakker både vår og sensommer.

  Selv har jeg en typisk vår- og midtsommerhage. Første helgen i august er den på sitt minst frodige, for så å blil litt bedre før frosten tar grep.

  Jeg elsker høststauder som purpursolhatt, helenium og høstanemone, men får dem ikke riktig til…

  • lunasblogg

   23 augusti, 2014 at 23:14

   Tack! Denna tid brukar vara mer blommor, men när jag tittade idag så är det mer på gång så jag får visa rabatten en gång till sedan.
   kram Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑