Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Sommarminnen del 1 för 2018

Torsdag 27 sept. 2018

Denna regniga dag  kan det vara dags att göra en tillbakablick på sommaren och plocka fram de bästa minnena. Det blir som en dagbok  på olika sätt. Håll till godo!

För det första har jag haft en väldigt bra sommar med mycket flyt och socialt umgänge och mindre artrosvärk än vanligt. Också mycket jobb med egna trädgården eftersom jag har haft både visningar och fotograferingar, men också härliga stunder av avkoppling och måltider utomhus. Solbadande har dock inte varit mycket av på grund av värmen.  Och ändå har vi väl aldrig varit så mycket hemma som i år. Det enda som inte varit bra har varit gräsmattan, men tack vare mannen har allting överlevt torkan annars.

Den 20 april kom sommaren på en dag för att ’stanna’ i flera månader.  Hade mycket krokus i omgångar som stod länge minns jag.

 

Vissa  förbättringar blev gjorda tidigt i våras bl.a. nya brädor i odlingsterassen och stöd för hallonen

jag grävde ut ett större land i väster för balansens skull Där är nu en fortsättning på det vita och silvriga temat.


och nu dagsfärsk bild……. Framkanten är rosenplister

På våren under några veckor  fick vi också hjälp av sonen att måla bl.a  det tidsödande spalje´planket och farstukvisten

Maj var varm och ljuvlig, men det var mycket att göra på alla håll. Skulle ju vara med på Tusen trädgårdar för första gången., plus att jag hade lovat en massa annat.

det blev ett riktigt äppelår det såg vi tidigt

I Juni var det  mycket allium, nästan för mycket av de purpurfärgade. Därför sätter jag vita nu.

denna tulpan jag testade kom att bli en favorit ’Lasting Love’ och vill ha igen men är slut överallt… Grr

Den här dagen i början av juni har jag haft  besök av en journalist från lokalpressen. Gräsmattan ser trött ut redan, men min energi är det inget fel på. 

allt växte så det knakade …

och det kom att bli enormt mycket hallon

Ja, det kan bli hur många bilder som helst, så jag får nog dela upp ämnet på två inlägg

Juli månad och Tusenträdgårdar blev en rolig grej .210 besökare och vi hjälptes åt i familjen t om barnbarnet sålde begagnade leksaker. Det var perfekt väder och inte för varmt, Sålde slut nästan alla plantor och betong på ett kick.

 

Några dagar efteråt hade jag besök av @ josefinfotograf och @monicastrandell för reportage av trädgården. Hade en supertrevlig dag, men herregud så varmt!

För ett tag sedan kom bilderna jag fick vara med att välja ut. Tyvärr var fotoljuset den dagen ett av det svåraste så vi får se om och när det kommer ut.

Bilder på mig får jag iallafall visa och använda nu redan.


Det var ett fint sommarminne och vilken tur att farstukvisten i skuggan var nymålad…

                    Läs mer om andras bästa sommarminnen hos länken

Trädgårdsfägring

 

 

3 kommentarer

 1. Härligt inlägg, och fin bild på dig! Jo, det var en varm sommar, puh!

 2. Vad mycket spännande du hunnit med trots torka och värme.
  Så här i efterhand känns det som om jag bara sprang runt och flyttade vattenspridarna när jag var hemma.
  Ha det gott!
  Birgitta

 3. Hej Luna!

  Såg ditt inlägg när du lade ut det men hade inte tid att titta så noga då utan det fick bli idag, vid kaffet. Vill inte hasta igenom.
  Jättebra resumé. Det låter så härligt att du haft en så bra sommar när det gäller artrosen. Kan kanske bero på värmen. Även om den var tryckande så mjukar den säkert upp både muskler och leder.
  Roligt att se före och efterbilder. Din vitsilvriga rabatt är verkligen fin. Sonen har gjort ett fint jobb med målningen. Och bilden på ditt lilla barnbarn är verkligen fin. En sån där bild som värmer i hjärtat. Kul med försäljning av begagnade leksaker. Och kul att det blev en sådan succé med öppen trädgård. Även om det varit mycket jobb.

  Avslutningsvis, bilden på dig på farstukvisten är jättefin. Nu ska jag läsa vidare om dina sommarminnen i ditt nästa inlägg.

  Kram Anita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑