Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Sommarprakt i september

Första september redan och nu verkar vädret äntligen bli varmare. Ur led är tiden, men det är bra för mina rabatter som blommar som aldrig förr efter allt regnande. Tom gräset växer och björnbären mognar efter hand.

Bambi har nog ätit sig mätt för nu har det varit lugnt på den fronten ett tag, men de har aldrig ätit ned så mycket för mig som i år trots otaliga motåtgärder. Rosorna får en andra chans nu.

Bönorna är sena att ge skidor för de hade det tufft i början och fick planteras ut sent men de pryder sin plats i nya potatislandet där det tidigare stått ett äppleträd.

Jag har aldrig haft så tidiga potatis som två veckor före midsommar och som fortfarande är stora och fina. Kanske beror det på nya landet, där det finns fyra olika sorters delikatesspotatis från @larsviken.

Tomaterna på köksaltanen är också supersöta och fina och det vill jag nog tillskriva bikarbonat på plantorna för det har knappt varit någon sol alls på två månader.

Denna veckan blev trädgården extra städad och kantskuren för jag hade en större öppen trädgård för STA Älvsborgskretsen. Min var tydligen den som dragit flest besökare i år av dem som visat sina trädgårdar fick jag veta efteråt.

Körsbärsbenveden ’Euonymus planipes’ är som vackrast nu

Tidlösorna visade sig redan idag

Dessa doftliljor är mina favoriter för sin underbara doft och sitt eleganta växtsätt, tom bladen är vackra.

Ha en fin sensommar i lugn och ro.

Hälsningar Luna

3 kommentarer

  1. Underbart att få se din fina trädgård, lyssna när du berättar dina feng shuitankar och få träffa dig igen. Det var några år sedan sist.

  2. Wonderful to see your beautiful garden, and listen to you tell your feng shui thoughts.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑