Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Novemberstiltje

Onsdag 19 nov 2014

Tycker du som jag att november är mer som en lång transportsträcka inför julen fast vädret inte alla gånger  stämmer överens med mörkret.  Så har jag känt nu flera veckor med infektion i kroppen, då jag knappt varit utomhus och allra minst jobbat i trädgården. Det har retat mig som är van att röra mig. Och inte har jag fotat eller inventerat i trädgården heller. Förkylningarna i höst är de längsta och värsta på många år i samhället där jag bor, säger de på närhälsan. Jag som trodde den långa sommaren gjort oss gott. Eller är klimatet ur led? Växterna gör lite som de vill också.

I går kväll när jag gick runt kvarteret och det var vindstilla och uppehåll kände jag en viss förbättring i luftrören och i morse var jag redo att börja beta av ’årstidens att göra lista’.

Jag kom dock inte så långt. Efter att ha lassat en del kompost, krattat in eklöv från gångarna till rhododendron och spolat huvudingångens trappa ren från alger, löv och smuts från kattassar, (hade ju tänkt göra lite adventsfint)…..Ja, vad händer då? Det börjar regna igen. Jag blev blöt, fick mer ont i bröstet och  började hosta förskräckligt,  så jag fick gå in.

Gnäll eller träning i tålamod? Vet inte, men imorgon ska jag göra ett nytt försök. Har så många saker jag vill göra nu…. Tiden är snart ute.

Jag hann dock  ta några foton ute innan värsta regnet…

novembergard

 

trappainnanadvent

 

katthylla

Hemtrevnaden jag skrivit om förut står kvar i sitt glashus. Jag har inte ens lyft på locket .

 

Hybridkejsarolvonet har blommat konstant hela hösten, men nu är blommorna mindre men har ännu fler knoppar.

kejsarolvon

Så här såg det ut 2011 i november. Då var det också så här milt. Skillnaden var att den slog ut först i november,  alltså bara några månader för tidigt.

hybridkejsarolvonnov2011

 

Viburnum bodnantense ’Dawn’ 2011, samma som ovan

Gullvivan blommar än……

gullviva

Buskroslingen Pieris floribunda väntar dock med att slå ut tills det blir dags i april 2015

buskrosling

Tack för det! Först ska det bli vinter. Någon ordning får det vara.

0

4 kommentarer

 1. Det är ett hybridkejsarolvon jag behöver! Jag behöver inte mer grått novemberväder, mer regn och mer lera. Buäh! Det kanske är en övning för tålamodet?

 2. Så fint du har det i din trädgård, ser inte alls ut som november. Tänk jag stod och höll i ett fint ex av hybridkejsarolvon i somras. Kan nu ångra att jag inte slog till. Du får ta litet i taget och vara rädd om dig, tror dock det är bra att trädgårdsjobba lite och vara ute och få frisk luft i lungorna. Kram Merja

  • lunasblogg

   20 november, 2014 at 09:12

   Tack Merja!
   Ja, luft och motion är bra, men lagom är bäst då man är krasslig. När förkylningen hade börjat för 6 veckor sedan ville jag skynda mig att höststäda klart, men det tog en tvär och segdragen vändning. Bättre att skynda långsamt.
   Kram Luna

 3. Det är en ”ovanlig” höst på alla sätt och vis; varm, grå & regnig. Inte bra vare sig för humöret eller för hälsan. Hoppas du blir kry snart.
  /Eva Linnea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑