Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Blötsnö

Månd. 7 mars 2016

Minnesbilder början av mars.

DSCN7083

DSCN7082

Nu har det snöat i fyra dagar ungefär, så det är toppen att ha en snöslunga, särskilt som vi har en hörntomt med trottoar. Med lokala snöröjningen är det lite si och så. Antingen kommer plogbilen för sent eller skapar nya vallar. Vissa av killarna som snöröjer är trevliga dock. I morse försökte en kille städa upp efter en annan som nästan knäckt vår häck, visserligen bad vi snällt först.

Snöslunga ger  inte så fina trädgårdsgångar som om man skottar för hand eller också beror det på hen som kör den…. Nej, jag är tacksam för att jag slipper numera och också för att han skakar av snö från häcken och buskarna. Det är viktigt nu.

DSCN7093

Konturerna är minst sagt luddiga i trädgården

DSCN7089

 Rätt mysigt ändå att se ut på träden, men så börjar det blåsa lite och stora sjok faller ned. En ensam fågel kallar i skogen och drömmer om sann vår.

DSCN7084

 I morgon är det internationella kvinnodagen, då får alla kvinnor i Italien en mimosakvist och småpresenter. Kanske vi skulle införa i Sverige också.

Kram

0

6 kommentarer

 1. Peter Söderberg

  7 mars, 2016 at 13:09

  Härligt med lite snö men skönt att bo i bostadsrätt och slippa skotta snö. Vi tar passet på Friskis & Svettis som motion istället för snöskottning vilket kan rekommenderas. Ha en fortsatt bra dag / vecka! Kram M&P 😀☃🎿

  • lunasblogg

   7 mars, 2016 at 15:34

   Ja, fast inte när snön slaskar som nu. Lyckliga ni som kan gå på Friskis och Svettis. Det var ett tag sedan. Få se vad som händer efter op. Jan står vid datorn hela dagen. Han påstår det stärker skelettet.
   Hälsa M
   Kram

 2. Hej Luna! I Stockholm blev det bara slask. Snön/regnet hänger i luften och det är grått, grått, grått. I morr´n åker jag söderut, till dotter & familj, och hoppas att våren nått längre där.
  Kram

  • lunasblogg

   7 mars, 2016 at 15:26

   Här slaskar det också nu! Våren har säkert kommit till Tyskland iallafall mer än här. Ha det så himla trevligt hos familjen.
   Kram Luna

 3. Ledsamt med snöslask nu när vi vill ha vår. Hoppas både häcken och buskarna klarade sig när blötsnön tyngde. Här kom det bara ett tunt lager snö, räckte gott.
  Kram Kristina

 4. Det verkar som ni fick lika mycket snö som vi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑