Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Stormen Egon

Sönd.11 jan. 2015

Ushanamej ! – vad det har blåst i natt. Trodde huset skulle blåsa bort, ca 20 m /sek och det fortsätter blåsa fast inte alls så mycket. Tur att vi inte bor vid kustbandet iallafall. Där har det blåst orkanbyar på 30-32 m/ sek. I sjuhärad där jag bor är 2300 hushåll strömlösa. Det kommer fortsätta blåsa i veckan.

Jag har nyss varit ute och röjt upp i trädgården och stagat upp träd och tagit bort vissa ljusslingor. Jag trodde dock det skulle se värre ut i morse.

storm1

 

storm2

En del grejer hade blåst omkring i hela trädgården och hamnat hur som helst. Tex den här lövkorgen som var längst bort i arbetsområdet bakom garaget dessutom fastsatt i ett annat kärl hade hittat hit. Surprise!

storm3

0

4 kommentarer

 1. Tänk att allt stannade i trädgården i alla fall. Vi klarade oss ganska lindrigt undan stormen där vi bor. Jag tror att bergssluttningen och skogen gör att den värsta blåsten liksom drar fram över oss – peppar peppar – vi brukar klara oss när det blåser.
  Ha en fin söndagskväll!

 2. Egon, ja! Her har ”Nina” vært og ult rundt hushjørnene. Ikke ille her. Lenger sør og vest i landet er det mye skader på hus og trær. Men lyden var ikke til å ta feil av…

 3. Tur att inga träd gått av i alla fall. Jag har också plockat saker idag för att inte tala om allt granris som blåst iväg.
  Nu har det i alla fall lugnat sig.
  Allt gott
  Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑