Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Summertime

Lördag 8 augusti 2015

blavinda

 Frösådda Blåvinda ’Convolvos tricolor’ underbara i solsken

collage2

samverkan med färger som går igen

ulrichbrunnerros

’Ulrich Brunner’ Ekologisk ros köpt i år på Jonesereds trädgårdar. Enligt Peter Svensson är det den första remonterande rosen från 1800-talet. Otroligt fin!

vitt

Låga vita rosenskäror är fräscht  Finare än de höga rosa om du frågar mig

krukros

Förut var uppstammade krukrosor  inte min favorit. Det var innan jag visste hur mycket de kan leverera under en megasäsong i regn och sol. Från Lidl.

ormbunke

Min favoritormbunke som går från brons till lime, men är det verkligen en Bronsbräken? Blir osäker nu. Någon som vet?

fontan

Samma bräken centrum av bilden, ett  par veckor senare. Den lilla i vänsterkant är en kambräken i alla fall. Också den vintergrön.

svartoga

Svartöga sticker ut, gillar den mer och mer

Plaevigatum

Min mest spännande pelargon P. Laevigatum. I veckan började den äntligen blomma. Förväntar mig många svävande fjärilslika blommor på den.

pelargoner

 Mina sticklingar för i år är söta men små. Högresta röda begonian brukar vara såå tacksam. Den vita jag sparade i flera år gick dock hädan i våras. Rödvita nemesian ska jag klippa ned, då blir den översållad av blommor igen.

americanpillow

American Pillar nygammal för säsongen, därför inte så hög än.  Dvs jag hade en A.P. som täckte hela planket här för ett tiotal år sedan, men den blev svårt smittad av svartrost från en annan ros, så jag grävde upp den och marken har fått vila för rosor några år. Nu håller jag tummarna, för det är en av mina favoritklängrosor.

lavendel

Lavendel förstås för binas och fjärilarnas skull.

krasse

Krasse är ett måste

feligonde

Ghislane de Feligonde har jag visat förut……

feligonde2

…….. men så mycket som Ghislane de Feligonde blommar i år har den aldrig gjort. Jag klipper bort hinkar med överblommat hela tiden och desto mer nya rosor kommer.

daglilja

medan dagliljorna är få, kortlivade och skräpar. Funderar på att gräva upp dem. Fast fina var för sig. Får se hur jag gör.

trevlig helg

Luna

0

4 kommentarer

 1. Hm, det sista du skriver, dina funderingar om dagliljans vara eller icke vara håller jag ochså på att skriva ett inlägg om. Lite knepigt beslut, tycker jag med.
  Kram
  Marta

 2. Oj, det var mycket fint. Din trädgård är verkligen som ett paradis. Brukar också ha den vita rosenskäran, men i år blev det en vinröd dubbel som inte heller är så dum.
  Ormbunkar urläcker oavsett vad den heter.
  Ha det så gott
  Anette

  • lunasblogg

   8 augusti, 2015 at 22:18

   Oh tack. Lätt att bli hemmablind och tycka alla andra har så fina trädgårdar. Dubbla vinröda rosenskäran är fin,men missade att så den.
   Ha det bra!
   Luna

 3. Nå ble jeg nysgjerrig på ’Ulrich Brunner’! ’American Pillar’ er kjempefin, og ’Gislaine de Féligonde’ en favoritt.
  Synes jo bregnen din ligner på Dryopteris erythrosora.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑