Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Svajig energi när årstiden är som bäst och finast

Livet går upp och ned liksom växtkraften i naturen. Aldrig har väl det varit så frodigt, eller blommat så bra som i år. Eller jo det har det nog fast vi glömmer. Yin och yang du vet. Ena året si och andra så. Likaså med väder och klimat. Och även då när det flyter på bra är det alltid något annat som är sämre.

Varannandagsväder, mörkt eller ljust, vinter och sommar, fuktigt eller torrt, glatt eller dystert, oroligt eller bekymmerslöst. Likt tidvattnet och måncykeln rör sig energin fram och tillbaks från år till år, månad från månad och från dag till dag. Bra aspekt att ha i minnet innan man ringer till närhälsan vid tillfälliga hälsobekymmer efter en natt man inte sovit. Imorgon är det säkert bättre.

Denna veckan, denna månaden och detta året är och har varit mer yin för oss med tanke på makens cancer. Förrförra månaden var hemsk, april lite bättre och maj med påbörjad cellgiftsbehandling sämre igen.

Den sista veckan har han fått större dos av cytostatika och haft droppflaska kopplat för hemmabruk i två dagar, vilket gjort att han legat utslagen det mesta med besvärliga biverkningar som stickningar i händer, vader och munhåla och mått allmänt pyton. Detta avspeglas på mig, min hälsa och välbefinnande och vårt sociala liv.

Makens och min födelsedag denna veckan har vi inte direkt firat, förutom att jag bakat tårta, köpt presenter även till mig själv, (en enkel transistor att ha i trädgården och en fin dagbok som jag önskat)

Förra året var allting kul och gick som smort och vädret var detsamma varje dag, sol och värme. I maj har vädret varit mestadels kallt och blåsigt, förutom välbehövligt regn. Och däremellan har solen skinit mycket. När energin är låg kompenseras det med annat som är bättre.. Trädgården tex som är frodig och härlig.

Nu är Rhododensdronens tid. Förra året blommade knappt mina roddar. Likadant ser det ut att bli med rosorna. Om vi får goda solmogna tomater återstår att se, antagligen inte. Borde ju haft det där växthuset till mina sju plantor, men det som får växa ute smakar mer än det i växthus, tröstar jag mig med och så slipper jag få ohyra och vattna som en galning.

Nu ska jag inte gnälla mer utan se positivt och framåt och på det som är fint. Kolla bilden ovan . Den tog maken i veckan i en av hans bästa stunder. Värdefulla stunder…. och ser du biet som hovrar till höger. Carpe Diem.

Jag tar tillvara på regniga dagar….för jag är ju en sådan som vill vara igång så jag bakar bullar, städar inomhus, shoppar och gör ärenden jag inte hunnit, men har ingen brådska. Det som blir gjort blir gjort. Här har jag klippt måbärhäcken i veckan.

Jag går i skogen varje dag oavsett väder och tittar på engelska trädgårdsprogram kvällstid som ’Chelsea flower show 2019’, Gardeners World 2019, ’Love your garden’ och ’Garden Rescue’. De sistnämnda programmen kan jag varmt rekommendera… där vanliga, risiga trädgårdar med olika behov, budget och smakinriktning renoveras av designers. Passar en designnörd som mig mer än växter och odling i sig.

Tack för alla grattishälsningar på sociala medier igår och att mitt inlägg på länken Tusen Trädgårdar på Fb lästs av så många och fått så jättefina kommentarer.

Och nu är det juni månad med nya helger och avslutningar. Och det ska bli varmare. Imorgon ska jag åka med lilla E. till Botaniska.

Ha det gott alla!

Som vanligt länkar jag till http://tradgardsfagring.blogspot.com

Luna

0

3 kommentarer

 1. Hej Luna !

  Stort grattis i efterhand till er båda ! Så värdefullt med en trädgård som kan ge tröst när livet själv åker berg och dalbana. Och din trädgård är helt fantastiskt !
  Allt gott !
  Kram/Isa

  • lunasblogg

   2 juni, 2019 at 22:08

   Tack snälla för din omtanke och beröm. Du vet ju också att livet inte alltid är en dans på rosor och så betydelsefull trädgården är då.
   Ha en bra vecka!
   Kram Luna

 2. Vad ledsen jag blir för er skull, men ni verkar kunna ta tillvara på de goda stunderna. Och er trädgård är så vacker, kan tänka mig att den ger energi och själslig ro… Grattis i efterskott!
  Varm kram till er! ♥
  Gunilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑