Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Tålamod

Fredag 11 april 2014

Veckans fredagstema hos Bland Rosor och Bladlöss är tålamod.

Tålamod har vi ofta för lite av, i alla fall har jag det. Visserligen är det olika dagar. Kalla vårdagar, när växtligheten står och stampar är mitt tålamod inte på topp. Jag vill se resultat fort.  I går kväll var det nära minusgrader och regn när jag var ute och konsulterade trädgård. För en och halv vecka sedan gick jag i ärmlöst linne, nu vinterjacka, mössa och vinterkängor. Idag likadant. Jag forcerar när det är så här. Undviker detaljerna, gör vad som måste göras.

Växterna forcerar inte när det är kallt. De gröna tussarna står bara snällt kvar, men det händer inte så mycket. Ändå har de fått näring av mig och vatten från ovan de sista dagarna. Så här har det sett ut ett bra tag nu, vissa av dem började öppna ögonen försiktigt redan i mars. De kanske bara vilar och väntar på bättre tider. Tänk den som kunde det. Tålamod var det! Is i magen?

bild 2

 Salix Helvetica

bildPulsatilla vulgaris

bild 3Primula veris

Med hopp om en varmare helg!

 Kram Luna

0

11 kommentarer

 1. Vilka vackra foton. Ja, jag vill också ha liitet sol och värme nu! Ha ett skönt veckoslut!

 2. Så fina dina backsippor är. Ja nu är det varannandagsväder. Igår var det en riktigt fin dag här och jag var ute i många timmar. Idag är det mulet och gråkallt igen. Det här är nog den tiden på året då vi är minst tålmodiga. Det är ju nu man längtar så vansinnigt efter våren … den ”riktiga” våren 🙂

  Önskar dig en fin och solig helg!

  Kram Anita

 3. Tack för våriga bilder! Våren är jättekall för tillfället. Och regnig. Sånt har jag inget tålamod med. Nej, sol och vårvarma dagar vill jag ha. 🙂
  Ha en skön helg!

 4. Salixen såg väldigt känna-på-vänlig ut oavsett temperatur och väder. Men visst skulle vara skönt med en hyfsat varm helg så jag kan sitta i solstolen.

  Ha det gott! Carina

 5. Vilken fin backsippa, spännande nyans på den. Lite mer värme utomhus hade dock varit skönt. Tack för färgtipsen Luna, jättekul att få helt nya tankebanor.
  Önskar dig en fin helg.
  Kram Kristina

 6. Visst är de förståndiga växterna tänk om vi också var det och inte hade så bråttom. Tålamod är dygdens lön eller hur var det,
  Ha en fin helg i alla fall
  Kram Meta

 7. Vilken vacker pulsatilla!…och primulor redan..jag såg bara bladrosetter här!
  Trevlig helg.
  Lotta

 8. Underbara bilder!
  Ja, och känner igen känslan. Det där med tålamod är inte alltid lätt… Riktigt råkallt och ruggigt växlar med värme och sol. Hoppas också på en varm och solig helg över hela landet.
  Allt gott!
  /Katarina

 9. Trädgårdslivet är en enda stor prövning i tålamod. Inte ens till vila och njutning har jag ro till alla gånger.
  Här ser vädret lite bättre ut idag.
  Kram
  Marta

 10. Ja, vi har mye (om tålmodighet) å lære av hagen…
  Nå kommer det visst noen fine, varme dager 🙂

 11. Tålmodighet lønner seg, så fine blomster du har.
  Nydelige bilder, god påskeuke fra Marit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑