Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Temperaturskillnader i mars.

Lörd. 11 mars 2017

Idag var en solig dag trots att molnen såg ut at ta över.

Temperaturen i stan var behagliga 9,5 gr, ca 16 gr skillnad från i natt. Så idag kände jag  för att äntligen täcka vissa utsatta växter bl a buxbomkloten på framsidan.  Om man bortser från veckans snö , så har det varit + – noll för det mesta och mulet hela vintern känns det som.

Att täcka  kan vara ett bra sätt för att få våren att bli mild kanske, hi hi. Detta är ingen rolig syn mot gatan men det är desto roligare tillhåll för katter att leka under.

vissa utsatta rosor fick också juteväv….

För övrigt satt jag i solen, gick en promenad, skolade om lite sådder inomhus, men inget piff eller städjobb utomhus än . Det får vänta. Man kan inte lite på vädret än. Med andra ord en vanlig marsdag. Och nu kom jag på att det är fullmåne och då  skulle jag inte skolat om sådderna. Det glömde jag, fast jag ska så mer sedan.

Ha det gott!

3 kommentarer

 1. Fastnar för stenläggningarna. Väldigt fina!
  Allt gott!/Laila

 2. Nej det går absolut inte att lita på vädret ännu!!! Hur lockande det sen är… Jag drar upp nattvärmen i växthuset med en frostvakt men för övrigt har jag inte börjat röja ute. Så soligt gul den gula 🙂 Tänker att njutning är väl så viktigt…

  Kram, Carina

 3. Oj, så bra att du påminde mig. Jag måste ju ha på säckväven på mina rhododendron. För dagarna är soliga och blåsiga och nätterna är kalla. Nu kommer den här tiden då det ser ut som spöken har intagit trädgården 🙂

  Ha en skön vecka!

  Kram Anita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑