Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Tidlösa i augusti

Sönd. 21 aug. 2016

Nu var det några dagar sedan jag bloggade. På Fb har ni kanske sett mig ändå.

Vi går in i sista augustiveckan och det ser ut att bli ett varmare avslut än som varit. Upptäckte häromdagen att tidlösan Colchicum autumnale blommar redan. Det var en rolig överraskning. Eller ja hösten behöver ju inte komma än på ett tag. Tidlösan brukar komma i september.

DSCN7967

DSCN7962

DSCN7973

Höstfärger börjar annars anas lite här och där. Sensommaren är en både både kraftfull och vilsam tid.

DSCN7924

De flesta krukor är fortfarande ok, men det här tråget med sedum fick sig lite piff med nytt bortrensat ’pytt i panna rens’ från skottkärran.

DSCN7975

DSCN7922

Jag vill inte ha alla krukplanteringar i färg och det får gärna vara perenner som blommar länge eller har fina blad.

DSCN7938

Vissa krukor sätter jag även ut direkt i rabatterna eller på en central plats.

DSCN7947

Frösådda Trumpetblomman står också i kruka i år p g a vissa orsaker. Den har skiftat i många färger från att från början bara varit svart. Nu övergår den mer och mer till höstens färger.

DSCN7931

Luktärtorna står också i kruka ,  såddes alldeles för sent och planterades om i för  litet kärl.  Det är lite spretigt överlag hos mig  i år och alla häckar som togs in radikalt i våras är lite halvmagra och tufsiga fortfarande, men smala och lättskötta är de.

DSCN7937

 

DSCN7932

 

DSCN7936

Annabelle hortensian med sina jätteblomklasar ligger ned p g a det myckna regnandet. De lila höstfloxen har ätits ned av rådjuren. Ormroten har invaderat marken under. Det är inte som det brukar riktigt detta höftledsopererade år. Men ändå är det ganska ok och jag är så glad att jag har en trädgård.

IMG_2251

Jag är också så glad att ha barnbarn och nu går det lättare att passa dem igen och ha dem liggandes över

IMG_3457

Ha en bra sista augustivecka alla!

Luna

0

5 kommentarer

 1. Tack detsamma! Jag åker till Spanien en vecka. Det är alltid spännande att komma bort ett tag, men minst lika spännande att komma tillbaka och se vad som förändrats i trädgården. Går man där varje dag lir det ju inte samma upplevelse av förändring.
  Den där draken skulle passa fint hos mig, som ju är drake (om du minns).
  Ha det gott! /Eva Linnea

 2. Då får jag önska en bra resa. Jag vill också komma iväg på ngn tripp i höst, men nu går det inte. Omväxling förnöjer.
  Den Draken har en kompis till mig gjort, mycket för att en av sönerna var drake. Först nunågra år efter trafikolyckan klarar jag att ha den uppe.
  Ha det så himla kul.
  /Luna

 3. Tack, önskar dig en fin vecka också. Det var tidigt för tidlösan att blomma, men det är ju fler växter som blommar konstigt i år.
  Kram Kristina

 4. Fin den rutiga tidlösan är! Även här överraskar två sorter med att blomma redan nu och det känns faktiskt rätt konstigt.
  Tycker du har en fantastiskt trädgård, alldeles särskilt med tanke på din op och att du inte kunnat sköta som vanligt.
  Allt gott
  /Anette

  • lunasblogg

   28 augusti, 2016 at 21:01

   Oh, tack det var en fin komplimang!
   Ett par dagar efter jag skrev detta inlägg slog den den stora tidlösan också ut. Synd bara att de blommar över så fort nu.
   Ha det bra!/ Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑