Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Tidlösa – oktoberfavorit

Söndag 13 oktober 2013

Dags att lägga in en favorit för oktober och månadens växt hos Anna Vattenkanna innan trädgården stänger ner för i år. Jag ville gärna välja en blomma, för hädanefter är det  bara träd, buskar och vintergrönt att välja emellan.

Så det blir Colchicum, Tidlösa, nakna jungfrun.  Jag minns inte vilken, men en endaste knöl har gett sex vackra stora purpurvioletta blommor. Måste ha mer.IMG_7015

0

7 kommentarer

 1. Det är verkligen en snygging! Har insett att jag borde ha några. Har alltid ”glömt” köpa det på våren, men nu är det antecknat, så nästa år så! 🙂 Kram Kristina

 2. Tidlösan är så vacker,jag gillar verkligen lila
  ett bra val
  ha det så bra
  maggan

 3. Läckert! Den ska jag prova. Nu har har jag stött på den för första gången i verkligheten, på flera bloggar och även i Trädgårdsonsdag, måste betyda att jag borde plantera några.
  Ha det gott!
  Ulrika

 4. Skulle vilja ha så´na också, men eftersom de är giftiga får det vänta tills barnbarnen blivit större (för säkerhets skull).
  Kram från EL

 5. Tidlösa hade jag för många år sedan under plommonträdet. Det var så vackert varje höst när den kom upp bland bladen som fallit. Så dog trädet och vi grävde upp det. Då försvann också tidlösan. Nu har vi ett nytt plommonträd, kanske jag skulle plantera tidlösa igen. För dom är onekligen vackra och gör en glad varje höst när dom kommer upp.

  Kram Anita

  • Ja, de är onekligen vackra, fast tyvärr giftiga . Men det finns mycket annat man inte tänker på är giftigt i trädgården. Dessa höstkrokusar får i alla fall vara i fred för rådjuren.
   Kram Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑