Nu börjar året gå mot sitt slut och vi funderar på framtiden … vad har nästa år i beredskap?

2021 Oxens år enl. Feng Shui började trögt, men hämtade upp sig framåt sommaren och hösten efter att vi började bli vaccinerade. Vi började leva och vara sociala igen. Vi kände oss lite som kalvar på grönbete. Nu kanske det blir nya restriktioner igen och vi vet knappt om vaccination hjälper.

Så jag kollar i Feng Shui prognoserna inför 2022 så som jag brukar inför varje nytt kinesiskt år.

Den 1 febr. 2022 går vi alltså in i Tigerns år och lämnar Oxens bakom oss.

Vi kan vänta ett extremt energiskt år med dramatiska förändringar när världen öppnar upp mer och mer. Allting sker snabbt. Vi har ganska bra välfärd, men många av oss känner av sjukdom och låg livskraft, agerar innan vi tänker, chansar, bråkar med våra närmaste osv. Många får dock ett bra och lyckosamt år med framgång och välstånd, särskilt de som har bra mentorer och gudomlig tur.

Tigern är till sin läggning mycket självständig, känslig för sinnesstämningar och förändringar, är alltid beredd för handling. Det är ett vilt djur med störst primalenergi av alla djur som när det blir pressat kan överreagera blixtsnabbt.

2022 är tigerkraften extra stark eftersom det inte bara är en Tiger utan tre Tigrar (enl. Paht Chee) Alltså året får extremt stark Yangenergi och därtill en obalans i elementen. Trä blir starkast av alla element och nästan lika stor är Vattenenergin, medan Jorden är svag och Eld och Metall saknas helt. Få se om det blir ett kallt, blött år med brist på resurser och starkt ledarskap?

Siffran 5 ligger i centrum av Flying Star. Inte så bra det heller.

Five Yellow står för otur, förlust, personlig tragedi, olyckor och läget triggar konflikter mellan folk och länder.

Denna siffra påverkar alltså alla och envar på något sätt, varje hushåll, arbetsplats och world wide.

Så det betyder att vi måste tänka oss för och ligga lite lågt i år. Inte röra upp för mycket med aktivitet, oväsen och renoveringar, ta ned träd eller ha för hård belysning på centrala platser och i hemmen. Däremot behöver vi dämpa med milda färger och skapa lugna miljöer, gärna lite med andliga eller meditativa inslag.

Det var allt för idag, men fortsättning följer närmre nyår.

Hälsningar Luna

11+