Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Tillbakablick 2018 – drömmar för 2019.

Lörd. 5 jan. 2019

Här kommer  inlägg för vecka 1 hos länken Trädgårdsfägring vars tema denna vecka är Drömmar.

I år har jag inte gjort någon årskrönika över mitt trädgårdsår 2018. Det beror delvis på mina ögon . Jag ska opereras på bägge ögonen i januari för grå starr och kan ev. sedan  skriva mer frekvent på bloggen och inte lyckas få suddiga bilder, iallafall när jag fått ordning på läsglasögonen också. Längtar också att kunna göra ritningar i mm skala igen.

Kort kan jag dock säga att jag haft ett fantastiskt trädgårdsår. Kroppen och orken har för övrigt varit med mig hela året. Vi har knappast rest något och det har inte behövts. Sol och värme och  socialt umgänge med likasinnade har det varit.   Jag har haft flera trädgårdsvisningar och fotograferingar här.

Jag har prioriterat Instagram före bloggandet och kommenterandet hos andra. mycket p g a att det  blivit krångligare och tar för mycket tid. Otaliga gånger har jag skrivit en kommentar hos er  som inte gått igenom tyvärr. Det beror alltså inte på dåligt intresse från min sida. Det tillsammans med att jag är restriktiv med att sitta vid datorn långa stunder för ryggen  och ögonens skull gör att jag valt Instagram som är supersnabbt, men även där börjar en förändring att märkas från allas sidor. Mina närmsta vänner säger dock att jag inte får sluta med inspirationsbilder.

 

Minus var den extremt fula gräsmattan  och att min man haft dålig hälsa och kanske att jag tittar för ofta på min  I Phone. Ska läsa och brodera mer istället, när ögonen är ok.

Nog om det. 2019 ser ut att bli ett bra år, vilket jag skev om i förra inlägget.  Min Feng Shui relaterade prognos gav som vanligt  flest besöksantal i år igen.   Tack för det alla ni som läst.

Nu om drömmar och önskningar inför 2019. Först ska kanske tilläggas att jag vis av ålder inte drömmer så mycket utan försöker leva dag för dag på bästa sätt. Det gäller framförallt på detaljnivå.

Men nog sjutton så känns trädgården mer levande  tex en vinterdag som denna då lugnet efter stormen lagt sig, gräset är helt grönt, julen till viss del utslängd och att det redan knoppas därute.

Jag drömmer om en fortsatt grön vinter och god hälsa, att gamla häcken mot grannen ska orka växa  till sig där den  blivit genomskinlig,  att komma igång med grönsaksodlingen tidigare än förra året och att vi helrenoverar gräsmattan om den visar sig vara ful i år igen. Och naturligtvis är jag spänd på de nya rabatter jag gjorde förra året.

Framförallt så drömmer jag om ett lika trevligt år som förra, en fin vår och lagomväder på sommaren, att orka visa  trädgården igen, slippa vattna så mycket och att jag själv är kreativ och  rörlig inte bara i kroppen utan i hjärnan, att vara en god förebild för de mina.

Och med detta önskar jag en trevlig trettondagshelg!

kram Luna

Vill du läsa mer om andras drömmar gå in på Trädgårdsfägring

 

4 kommentarer

 1. God måndag Luna!

  Först och främst, bilden på dig är så fin! Och så hoppas jag att det går bra med ögonoperationerna. Skönt i varje fall att du mått bra i övrigt, att det blivit så pass bra med höften efter operationen. Tråkigt att din make haft problem med hälsan under förra året. Hoppas att det blir bättre under nästa år.
  Det där med att kommentera har jag haft problem med också. Ibland har kommentarerna bara försvunnit ut i tomma intet. Och det är ju tråkigt när man skrivit en lång kommentar. Men hos dig brukar det gå bra att kommentera.

  Nu önskar jag dig en skön kommande vecka!
  Kram Anita

 2. lunasblogg

  7 januari, 2019 at 12:41

  Tack snälla Anita!
  Ja livet är lite upp och ner, men åldern börjar ta ut sin rätt på oss alla på det ena eller andra viset. Att gå långt gör fortfarande ont, men jag går ändå. Det är inte bra att sitta still. med trädgård är det ingen risk och de varierande rörelserna med mjukt underlag är jättebra. Vintern är lite jobbigare. Vet att ni haft ett tufft år… t o m för er fina hund. Hoppas verkligen ni får ett bra 2019. Det ser ju bra ut för din Feng Shui prognos i a f.
  Verkar som intresset för bloggandet mattas av p g a svårighet att kommentera. Gillaknapp skulle användas mer istället. Nu är sociala medier betydelsefullt för alla åldrar.
  Tur att vi kan skriva till varann.
  ha det gott!
  Kram Luna

 3. Håller med Anita om att bilden på dig är fin! När det gäller den digitala kommunikationen är jag mycket sämre på instagram. och bättre på bloggen. Det är – för mig – effektivare. Vi får väl se hur det blir i framtiden. Men i takt med att färre tar sig tid att kommentera har jag vänt det till – det gör det ok för mig att bara läsa. Det finns alltid ett russin att plocka i det mesta 🙂

  God fortsättning! Kram, Carina

 4. Jag har haft ett uppehåll i mitt bloggande men nu ska jag försöka ta upp det igen. Du har rätt att det tar en del tid och man vill inte sitta vid datorn så länge. Underbara bilder visar du i alla fall och man längtar till våren. Jag har öppnat ett Facebook konto som jag hade bestämt mig att jag inte skulle göra men nu är jag där i alla fall. Allt som händer inom STA finns ju där så man blir utanför om man inte är med tyvärr. Ha det fint. Carita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑