Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Smaken är som………

Lördag 20 dec. 2014

Jag skulle aldrig ha en traditionell trädgårdstomte ute i trädgården, men strax före jul släpper jag på koncepten. Då kommer barnasinnet och nostalgin fram.

tomte

Tomtar ska vara gamla, handgjorda och ha ett vänligt ansiktsutryck. Har jag inte ett tomtelandskap fuskar jag och sätter dit lite vildvuxen skog. Här en granruska vid fontänen som nu är avstängd för vintern.

innegran

Julgranspyntet består som vanligt av mer nostalgi, än nytänkande och smak. Bred amerikansk plastgran och trångt om saligheten. Hur kan du av alla ha en plastgran frågar du dig? Det har jag inte varje år men i år ska vi vara bortresta nära en vecka vid nyår och denna gran är faktiskt av det tätare slaget, köpt för många år sedan.

helgran

 

 

0

3 kommentarer

  1. Ja man blir som barn på nytt i juletider när allt gammalt pynt åker fram. Vi har två granar, en i plast i uterummet och en riktig i vardagsrummet. En del av pyntet i den riktiga har jag ärvt och det är från 40-talet, jag vårdar det ömt och det känns väldigt speciellt när jag plockar fram det. Tycker din gran är fin och jag ser att du har änglahår på ljusen. Minns änglahåret som fanns när jag var barn, hur det kliade något infernaliskt när man skulle handskas med det. Dagens änglahår lär vara annorlunda.

    Önskar dig en fin fjärde advent!
    Kram Anita

  2. He-he. Bra å se at selv stilsikre mennesker slår seg løs til jul 🙂 Jul er glam og glitter – og fremfor alt nostalgi og tradisjoner, som gir den rette magien. ”Smak” er for tiden av julekaker og tradisjonsrik mat!

  3. Jag troooor att jag skulle kunna ha en trädgårdstomte – om den var tillräckligt ful. I år har jag faktiskt inte en enda liten tomte inomhus, känns skönt faktiskt. Ha en riktigt härlig och god jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑