Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Trädgård som tröst

Tisdag 20 aug. 2013

Det har varit stunder i sommar då jag helst ville bort från min trädgård och allt, flytta till Skåne eller Italien, bara jag slapp vara här. Hur är det möjligt denna vackra sommar undrar du som inte läst mina senaste inlägg. Känslorna har löpt amok med mig. Det är naturligt om man varit med om en tragisk händelse som vi har i vår familj. ( Yngste sonen omkom i en trafikolycka i krock med en älg första semesterdagen, efterlämnar treårig dotter och gravid  hustru)

Växt har det i alla fall gjort i trädgården trots försummelse och torka. Först nu kan jag uppleva och se och därmed också fotografera i min trädgård. Dofterna kan jag inte återge, men här kommer några bilder härifrån och nu.

kopia-4

Nya rosen Cinco de Mayo, klasblommig med matta brunröda halvfyllda blommor som  matchar de nyutsprungna bladens mörka färg. Både jag och väninnan föll som käglor för denna skönhet i handelsträdgården. Måste bara ha fast det egentligen inte fanns plats för fler hjärtknipare.

kopia-8

Denna lilla klasblommiga  ros har jag tappat bort namnet på. Det var så länge sedan jag köpte  den. Gillar att den skiftar i olika orange och rosa färgnyanser.

kopia-11

Detta är en pålitlig röd ros. Köpt utan namn i en mathandel, påminner om  Tommelise fast har vitt öga, små blad och är mycket högre. Någon som vet?

kopia-10

Ghislane de Feligonde har jag visat andra år, men den tål att visas igen. Den kommer att blomma länge än.

kopia-15

 Skördetid, en del växer fortare än annat

kopia-5

Doftliljorna Gladiolus callianthus  som jag satt knölar av är fina nu och doftar gudomligt. Fullkomligt lyser på kvällen.

kopia-6

Glöm inte kolla in fullmånen i kväll! /Luna

0

10 kommentarer

 1. Så vakre bilder du har tatt! Jeg forstår deg veldig godt at du kunne tenke deg til tider å reise fra alt sammen. Godt at du ikke har gjort det! Rosene dine er så vakre, og jeg skulel gjerne ha kjent duften av de. Synd at ikke pc kan formidle duft! Ha en skjønn dag! Klem Marit

 2. Hej Luna !

  Har inte varit runt på bloggar på länge och har gått miste om dina inlägg i sommar.
  Oj, jag förstår om du vill lämna allt och bara åka i väg efter det hemska som hänt dig och din familj. Fint att du ändå kan njuta av dofterna och blommorna i din trädgård just nu – en liten tröst i sorgen. Ta hand om dig ! KRAM/Isa

 3. Så fruktansvärt tragiskt och sorgligt, det går inte greppa vad du och din familj går genom 🙁 Nu har du en uppgift, att hålla minnet av din son levande för dina barnbarn. Varm kram, sköt om dig.

  • Tack Linda! Där har du en bra vinkling. Att hålla minnet levande för barnbarnen. Hoppas jag får ha den möjligheten, man är ju lite orolig för hur framtiden kan förändras.

 4. Många fina rosor du har
  Man förstår verkligen om du har velat lämna allt efter det ni gått igenom
  men lite trädgårdsarbetet kan skingra tankarna lite
  Trädgård är ju helande för själen
  Kram maggan

 5. Vilken tragedi för dig och din familj. Jag hoppas att trädgården kan vara till tröst för dig, där tycker jag livet och döden och kretsloppet däremellan är så påtagligt närvarande hela tiden. Och någon aning om evigheten får jag när jag ser din Cinco de mayo. Så underbart vacker den är. Tack. Och kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑