Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Trädgården just nu

Fredag 6 maj 2016

Idag är temat Trädgården just nu i Blommiga fredagen hos bloggen Bland rosor och bladlöss.

Nu är en underbar tid och allting händer fort med värmen som kommit också.

Nästa vecka är bilden en annan med mer utslagna träd, buskar och tulpaner. Varje dag är en gåva värd att dokumentera i bilder även om det är lite si och så med ordningen i år.  Däcket är rengjort och och möblerna utspridda överallt innan golvet ska oljas, gräsmattan är inte klippt än och krukorna ska planteras.  Håll tillgodo som det är nu.

DSCN7229

IMG_0484

DSCN7203

Jag planterade vissa krukor i mars innan jag opererades,men gödslade inte för jag visste inte hur kallt det skulle bli. Nu börjar de växa till sig dock.

DSCN7208

IMG_0486

Hur blå kan ormöga bli? Love it.IMG_0488

IMG_0491

Mycket på G. Börjar mer och mer gilla täta och skira mattor

IMG_0494

DSCN7231

Dessa grönsaker som vitlök och annat sådde jag förra hösten. Drivhushuvan  har dock blåst sönder. Nu behöver vattnas rejält dock. Det kan jag inte.

DSCN7234

Första tulpanerna. ‘Orange Emperor’  bra sort som kommer igen år från år.DSCN7235

Minipåskliljorna börjar ge upp nu, men så länge de blommat! Jag har inte sått eller satt potatis än. Kanske barnbarnen kan hjälpa mig i em.

DSCN7241

Marsplantering något uppfräschad med carexgräs och plättar i luften.

DSCN7242

Detta är vad vad vi ser från diskbänksplatsen. Love it!

IMG_0509

Skymningsljus från köksfönstren. Snart är denna vägg helgrön utanför, men fågelkvittret och åns stilla rinnande fortsätter.

IMG_0503

Och här väntar plantor att få komma ner i jorden. Om de inte torkat bort innan. Jag får nog lite hjälp nästa vecka med det. Än kan jag inget göra efter höftledsoperationen.

DSCN7243

Har du orkat läsa så här långt önskar jag dig en Riktigt bra fortsättning på helgen!

Luna

11 kommentarer

 1. Hoppas barnbarnen hjälper dig med potatisen, perfekt projekt för barn att vara med och fixa. Förstår att du tycker om utsikten, så vackert och vilsamt.
  Önskar dig en fin helg (och lite bevattningshjälp)
  Kram Kristina

  • lunasblogg

   6 maj, 2016 at 20:14

   Japp, barnbarn med kompis satte en pallkrage med tidig potatis idag men det finns mer att plantera och tvååringen vattnade med sin lilla vattenkanna på sallat och spenat. Alla gör så gott hen kan och alltid lär de sig något nytt.
   Ha en bra helg
   kram Luna

 2. Inga problem alls att läsa till slut. Tittar på din fina måbärshäck och tänker att en sån vill jag allt ha någonstans. Måbär är så vackert när det grönskar och tidig också. Annars har våra trädgårdar nog kommit ungefär lika långt. Hoppas barnbarnen ger dig en hjälpande hand med potatis och annat.

  Ha en härlig helg! Kram, Carina

  • lunasblogg

   6 maj, 2016 at 20:18

   Ja, måbärshäcken är den som vaknar till liv först av allt ,den ger mycket åt helheten. Ja, jag fick lite hjälp idag mellan lekarna.
   Ha en härlig helg du också.
   Kram Luna

 3. Nå skjer alt så fort, at heller ikke jeg henger med på gjøremålene! Men mitt ”problem” er bare at hver eneste helg har vært opptatt borte. Håper du får trivelig hjelp til det som må gjøres! Utsikt fra oppvaskenken, det er genialt 🙂 Vakker kveldsstemning, fuglekvitter og sus fra elven – det kan jeg like 🙂

 4. Så vackert och mycket blommor i din trädgård. Hoppas din höft läker så att du snart kan börja jobba med den själv. Men du får försöka passa på att försöka njuta av konvalescensen om det går, när du måste hålla dig stilla så kan du i alla fall göra det på den vackraste av platser. 🙂 Ha det gott! ♥

 5. Så vackert, en riktig vårträdgård, din backsippe koloni är magisk.
  Hoppas du får hjälp med plantering, och potatisen i jorden.
  Ha en fin söndag / Marika

 6. Hoppas du får hjälp med potatis, bevattning, flytt av tunga föremål med mera. Så mycket vacker blomning du har att njuta av . Blev speciellt förtjust i den stora mängden porslinshyacinter med kungsängsliljor och bredbladiga pärlhyacinter. Så vackert! Förstår att du tycker väldigt mycket om din trädgård för det syns att det finns mycket själ och hjärta i den. Hoppas din höft snart blir bättre efter din operation så att du kan fixa och pyssla igen.
  Önskar dig en fin ny vecka! Anna-Karin

  • lunasblogg

   10 maj, 2016 at 21:31

   Tack, så fint sagt om att det syns att det finns själ och hjärta i trädgården!

 7. God morgon Luna!
  Här kommer en sen kommentar från mig. Jag prenumererar på din blogg och fick inte mailet förrän sent i söndags kväll. Det har varit och är fortfarande problem med hotmail/outlook. Men jag är glad att jag fick det för åh så vacker din trädgård är nu i denna senvårförsommar. Din utsikt från köksfönstret är magisk. Och måbär, visst är det en fantastisk häckväxt. Jag har en liten lund som är kantad med måbär och även om inte trädgården är städad så lyser måbärsbladen emot mig med sin skira men ändå intensiva grönska så fort jag tittar ut.

  Såg i kommentarerna att du fick hjälp med den tidiga potatisen. Jag satte också min potatis i helgen. Hoppas du fått hjälp med vattning. Sommarvärmen håller i sig en dag till här har dom spått men imorgon återgår det till mer normala majtemperaturer och då har dom också sagt att det kan komma lite regnskurar.

  Önskar dig en fin vecka!

  Kram Anita

 8. lunasblogg

  10 maj, 2016 at 21:39

  Tack för alla fina ord. Konstigt att du inte fått min blogg på mail förrän så sent som i söndags. Det är kanske fler som råkat ut för det. Ja nu börjar den ena pusselbiten efter den andra komma på plats. De sista dagarna har jag kunnat göra lite mer själv också. Det är en ljuvlig tid.
  Hoppas du har det bra också.
  Kram Luna

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑