Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Trädgårdskrönika maj-oktober

Söndag 29 december 2013

Istället för en årskrönika väljer jag att skriva en ’halvårskrönika’.  Det fanns ingen naturlig växtkraft utomhus att tala om före maj i år, eftersom det var extremt kallt. Säsongen har ju visserligen varat länge i höst, den är i stort sett inte över än här fast vi  går in i januari med blommande penséer och julrosor, men det är en grönska som lever på nåder.

Risken med årskrönika är att det blir för många bilder och att du som läsare inte orkar igenom allt.

Här är en förkortad version av min trädgårdssäsong. Den handlar bara om trädgården och inte om det som hänt oss i sommar. Dödsolyckan med yngste sonen var och är en mardröm och det gjorde att jag inte fullt ut kunde se och uppskatta den varmaste och vackraste av somrar. Nu när det gått ett halvt år kan jag göra en tillbakablick och titta på blomfägringen igen.

Våren var extremt sen, kall och solig här i Västsverige. Det var mycket som hade tagit  stryk och blivit frystorkat när äntligen värmen kom i maj. Det är därför jag inte börjar med april. Harar och rådjur hade dessutom gått hårt åt mina tulpaner, men här och där hade de sparat lite. (Jag väljer att inte kommentera bilderna, men fråga gärna om namn på växterna i din kommentar, så svarar jag)

MAJ

bild kopia 8

bild-kopia-53

bild-kopia-24

JUNI

bild kopia 5

dsc_7047

bild7

JULI

IMG_5923

IMG_6315

DSC_5031

AUGUSTI

bild kopia 18

bild kopia 10

IMG_6465

SEPTEMBER

bild kopia

IMG_6529

IMG_6595

OKTOBER

IMG_6986

IMG_6900

IMG_6824

0

11 kommentarer

 1. Du har sammanfattat trädgårdsåret så fint med din bildbukett av växter som man förknippar med de olika årstiderna. Efter det sorgliga 2013 hoppas jag att 2014 kommer att bli ett fint år för dig. Du har ju ett litet barnbarn att se fram emot. Jag hoppas också att vi får en lika fin sommar som i år och att du kan njuta av den tillsammans med dina blommor och dina nära och kära.

  Ett Gott slut på 2013 och ett Gott Nytt 2014 önskar jag dig!
  Kram Anita

 2. Väldigt fina bilder har du sammanfattat ditt år med.
  För mig som inte följt dig hela sommaren så var det tråkigt att läsa om din son. Jag förstår att det måste varit outgrundligt smärtsamt och fortfarande är det emellanåt. Jag blir tårögd själv.
  Oavsett anledningen till att en människa dör så är man ju aldrig beredd, men en olycka ger ju ingen förberedelse alls, vilket jag tror kan göra att sorgearbetet tar lite längre tid.
  Jag hoppas att din familj och arbetet med din fina trädgård och fotograferandet kan hjälpa dig att se det vackra i livet igen.

  Varmaste tankar skickar jag och hoppas att 2014 blir ett bra år.

  • Tack! Maken säger att 2014 kan inte bli värre än 2013. Ändå har jag blivit rädd att något mer ska hända. Så har jag aldrig tänkt förut.
   Det finns dock mycket att glädjas åt. Det är så vi får se på livet.
   Gott slut och Gott Nytt År!
   Varma kramar Luna

 3. Vilken fin halvårskrönika du bjuder på Luna, känner igen många snygga växter och njuter av färgprakten.
  Tvivlar på att 2014 kan bli värre, du och maken fick ju genomleva varje förälders mardröm detta år. Sorg måste få ta den tid den tar och ”slut” tar den ju aldrig, någon som skulle ha funnits där i många år till fattas oss. Jag hoppas att familjen runt omkring dig med barnbarnen ger dig nya fina minnen för 2014. Och så hoppas jag att det blir ett riktigt fint trädgårdsår för din del och att rådjuren låter bli tulpanerna..!
  Stor kram! Kristina

 4. Vilken härlig och vacker trädgårdskrönika du bjuder på.
  Gott Nytt År!

 5. I takt med att tiden går och nya minnen fylls på har jag upplevt att det nånstans proportionerats om. De gamla blir aningen blekare men finns kvar och plockas fram ibland men inte lika ofta. 3-åringen kommer säkert bjuda på många härliga stunder som 4-åring. Kan förstå rädslan men jag upplever att även den går över. Faktiskt på gott och ont.

  De gula tulpanerna och töreln där i början får stå för lite solsken kände jag. Fin sammanfattning av ditt år!

  Gott Nytt År! /Carina

 6. Fantastiskt så mycket vackert vi hade omkring oss för bara några månader sedan. Skönt att det finns foton att drömma sig tillbaka med. Med hopp om ett bra 2014 🙂

 7. ’Att rädsla finns’ är som du säger på gott och ont. Så noga som vi är med att se upp för vilt på vägen numera hänger nog med resten av vårt liv. Tack för dina tänkvärda ord.
  Gott Nytt År
  Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑