Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Trädgårdsmässan på Go'kväll

Tisdagen den 17 april

Du som är svensk, såg du på Go’ kväll på svt 1 idag  med Gunnel Karlsson? Hon var intervjuad om trädgårdsmässan i helgen och hon, liksom vi andra som bloggat om mässan, berättade att det handlade mycket om odling, ekologi och återvinning av gamla prylar i år.

Enligt en undersökning är det mer än 6 miljoner svenskar som ägnar sig åt trädgård eller annat som har med växter och odlande att göra idag. Hon sa att visst är det roligt med alla prylar runtomkring på en mässa, men det är ändå kunskapen som är det viktigaste med trädgård.

Hon hade med sig en enda växt och det var precis den som jag och min kompis hade fastnat för. I den vackra utställningsträdgården Ljus och Skugga möttes vi av den mest förfinade doft du kan tänka dig. Varifrån kom den? Jo från planteringen med citronträdet. Under citronerna fanns en underbart skir växt med oansenliga helvita blommor och  vi var tvungna att fråga vad det var. En australisk vildpelargon Pelargonium australe och den fanns att köpa i pelargonsortimentet på mässan, (Pelorgonfönstret tror jag) Nu ångrar jag att jag inte köpte denna väldoftande australiensare, men den verkade så spretig och skör att forsla hem. Så dum och snål jag var, det är ju bara att sätta sticklingar som gått av och jag hade haft flera. Kinkig och svår att övervintra! Än sen då!

0

6 kommentarer

 1. Det är många gånger man kommit hem från mässor och ångrat att man inte köpt det eller det:)
  Ha en underbar dag!!

 2. Gunnel är ju så härlig hon var hos oss igår på Trädgårdssällskapets 75-års jubileum.

  Ja nog blir man arg när man inte köpt något som man vill ha. Det är nästan så att man skall ha någon som säger vill du ha den så köp, med sig :o)

  Ha en bra dag
  Gunilla

 3. Inte ett dugg kinkig eller svår att övervintra 🙂
  Den finaste av pelargoner o doften är underbar!Växtsättet lika så 🙂
  Ska du ha dig en stickling 😉
  /Helena

 4. Helena: Har du lust med det besväret är jag jätte-tacksam. Mailar dig min adress

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑