Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Renovering och trädgård

Sönd. 7 aug. 2016

Denna veckan hade vi hantverkare som hjälpte oss att byta vindskivor och en del nya fasadbrädor, när ändå ställningarna var uppe. Inte så intressant att läsa om i en trädgårdsblogg kanske, men desto mer nödvändigt för helhetsintrycket. (Lugn, jag visar   blommor också.)

IMG_1943

En vecka tog det att renovera båda gavlarna på hus och garage, samt tvätta tak och gjuta för flaggstång. Köksaltanen däremot ser ut att inte hinnas med efter min detaljrika  ritning. Hantverkare är en hårt bokad yrkeskår och det är specialritningar som tar tid. Ja, ja, köksaltanen vi har fungerar ju och med lite uppfräschning får den duga ett år till. IMG_2201

Det har regnat mycket och rikligt, fast mest på nätterna så det gick ganska bra.

IMG_2294

Rakt fram i gattet ska flaggstången resas. Det är min mans idé eftersom Ullungrönnen vi satte där för två år sedan inte ville sig och han vill inte ha fler träd som skuggar och ska hållas efter. Allting har tydligen en mening.

Gamla altanen på insidan tvättade jag, men golvet blev lite fult efter ställning och spilld färg, så jag köpte en bit plastmatta på loppis och lade över så länge. I zinkkrukorna med penséer bytte jag bara ut mittendelen till ett carexgräs. Så länge brukar jag aldrig ha kvar penséer, dessa är sedan i mars.

IMG_2246

IMG_2247Det här är egentligen en mysig och rumslig altan, men vi sitter inte så mycket på den  ändå.  Utan vi sitter mest här på dessa två uteplatser i två etage.

IMG_2244

IMG_2254

IMG_2253

IMG_2297

IMG_2305

På innergården finns de färggranna blommorna och en gräsmatta för lek. Här ligger flaggstången som ska ge extra liv åt insidan.

IMG_2240

Echinacea Pow Wow Wild berry – Min älsklingssolhatt

IMG_1956

Ros vars namn jag glömt. Liknar Ulrich Brunner i färg men den står inte här

IMG_2213

Ghislane de feligonde, min favoritros alla kategorier

IMG_2289

Klematis Rouge Cardinal

IMG_2286

Mot gatan i norr är färgerna mer lågmälda

IMG_2261

Ser du en vitbladig kirskål ser du rätt längst bak bland Cosmos och vivor.

IMG_2219

Strukturen är stramare mot gatan

IMG_2293

i öster vid garageinfarten dominerar gult, här mörkbladig skogslysing som börjar blomma nu

IMG_2217

Jag gillar egentligen ljusgula blommor mer. Denna Mecardonia är en otroligt bra sommarblomma. Hittade den först nu i år. Håll den i minnet. Lite svår att få tag i bara.

IMG_2230

Så såg den ut 2012 hos mig (mittenurnan)

innanfc3b6r-portalen1

Ha en bra vecka!

Luna

0

2 kommentarer

 1. Vad fint det blev! Så skönt att det mesta, utom altanen då, hann bli fixat.
  Vissa sommarblommor får man verkligen leta efter, för min del var det gyllenlack jag gick bet på i våras, i alla fall i rätt nyans…
  Ser att vi har samma favoritros, fick jag bara välja en så blev det den. Förstår inte hur jag klarade mig utan GdF innan? 🙂
  Kram Kristina

  • lunasblogg

   9 augusti, 2016 at 21:36

   Tack. Det är det som är bra med hantverkshjälp. Det blir snabbt och lätt gjort. Min GdF frös ned helt i år,men blommar otroligt ändå.
   Kram Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑